5ο Φεστιβάλ Μαρωνείας-Σαπών

SAVINAΗ Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico στο 5ο Φεστιβάλ Μαρωνείας-Σαπών
Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015 12:21Η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico στο 5ο Φεστιβάλ Μαρωνείας-Σαπών
Η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico μας προσκαλούν σε μία γοητευτική περιήγηση σε τόπο και σε χρόνο, μέσα από τα τραγούδια και τις μουσικές των χωρών της Μεσογείου και των Βαλκανίων.
Την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015 η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico εμφανίζονται στο Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας στη Ροδόπη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 5ου Φεστιβάλ Μαρωνείας-Σαπών.
Η Σαβίνα Γιαννάτου δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι εδώ και χρόνια μία από τις πιο σημαντικές και πιο δημιουργικές παρουσίες στον χώρο της ερμηνείας, με σπάνια φωνητική ποιότητα , ρεπερτόριο ιδιαίτερης ευρύτητας και δυναμικής και διεθνή καταξίωση και αναγνώριση.
Με τους εξαιρετικούς μουσικούς Primavera en Salonico, που τη συνοδεύουν από το 1994, έχει συμμετάσχει στα σημαντικότερα world festivals, δισκογραφεί για την ECM και λειτουργεί ως μία από τις σημαντικότερες πρέσβειρες της ελληνικής μουσικής παγκοσμίως.
H Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico , ξεκινώντας από το τελευταίο τους cd “Songs of Thessaloniki” που κυκλοφόρησε τον Μαρτιο του 2015 από την ECM, παρουσιάζουν την νύχτα της πανσελήνου ένα ακόμη ταξίδι σε τόπο και σε χρόνο:
Τραγούδια από την Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, από τους δίσκους “Sumiglia” και “Songs of An Other” αλλά και από τα “Τραγούδια της Μεσογείου”και τα Σεφαραδίτικα τραγούδια της Θεσσαλονίκης, ενορχηστρωμένα και εκτελεσμένα με έναν σύγχρονο και πολλές φορές απρόβλεπτο τρόπο.
Τους Primavera En Salonico αποτελούν οι:
Γιάννης Αλεξανδρής ούτι, κιθάρα, ταμπουράς
Κώστας Βόμβολος ενορχηστρώσεις, κανονάκι, ακορντεόν
Σάκης Λάιος κρουστά
Χάρης Λαμπράκης νέυ
Μιχάλης Σιγανίδης κοντραμπάσο

You may also like...