5ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας

16ce844c591b1be68f88c92db1582649_LΤο 5ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας θα γίνει το διάστημα 24 – 25 – 26 Απριλίου, από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών Σχολών της “Φάρις”, με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Αντώνη Κουφουδάκη.
Για πληροφορίες και συμμετοχές μπορεί κανείς να καλέσει στο 27210 21881, ή να δει το www.Kalamataguitarfestival.gr.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Την Κυριακή 24 Απριλίου στις 9 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας θα γίνει ρεσιτάλ κιθάρας της Μαρίας Κολόζου και του Γιώργου Νούση. Η γενική είσοδος είναι στα 5 ευρώ (εξαιρούνται οι συμμετέχοντες του διαγωνισμού).
Τη Δευτέρα 25 Απριλίου στις 9 μ.μ. ακολουθεί η βραδιά «The Negotiating table …» στο Εργατικό Κέντρο, με τους Αντώνη Κουφουδάκη, Βίκη Βασιλειάδη, Νίκο Παλαιολόγο. Η γενική είσοδος κοστίζει 5 ευρώ (εξαιρούνται οι συμμετέχοντες του διαγωνισμού).
Ο 5ος Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας «Γεράσιμος Μηλιαρέσης» θα γίνει την Κυριακή 24 Απριλίου στη 1 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Οι κατηγορίες έχουν οριστεί ως εξής: παιδική: όσοι γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2003, με πρόγραμμα: υποχρεωτικό έργο «Etude no.6» του Θόδωρου Παναγόπουλου και ένα ή δύο έργα ελεύθερης επιλογής. Η μέγιστη διάρκεια προγράμματος είναι 8 λεπτά. Τη Δευτέρα 25 Απριλίου στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο θα διαγωνιστεί η εφηβική κατηγορία, όσοι δηλαδή γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2000 με πρόγραμμα: υποχρεωτικό έργο το «Estrella» του Γιώργου Νούση και ένα ή δύο έργα ελεύθερης επιλογής. Η μέγιστη διάρκεια προγράμματος είναι 10 λεπτά. Την ίδια μέρα στη 1 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο θα διαγωνιστεί η νεανική κατηγορία, δηλαδή όσοι γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 1995, χωρίς υποχρεωτικό έργο, με ένα ή δύο έργα ελεύθερης επιλογής. Η μέγιστη διάρκεια του προγράμματος είναι 13 λεπτά.
Την Τρίτη 26 Απριλίου στις 11.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο έχει προγραμματιστεί να γίνει η τελετή απονομής των βραβείων, επαίνων και αναμνηστικών διπλωμάτων του 5ου Διαγωνισμού Κιθάρας Καλαμάτας «Γεράσιμος Μηλιαρέσης» και μικρή συναυλία των διακριθέντων νέων κιθαριστών. Στην Παιδική και την Εφηβική Κατηγορία θα απονεμηθούν Βραβεία (Α´, Β´ και Γ´), καθώς και έπαινοι. Ως Α΄ Βραβείο στην Παιδική Κατηγορία θα δοθεί μία κιθάρα “ΑΚ” μοντέλο Aria 45, με θήκη, συνολικής αξίας 280 ευρώ και ως Α΄ Βραβείο στην Εφηβική Κατηγορία θα δοθεί μία κιθάρα “Αlmansa” μοντέλο 401, με θήκη, συνολικής αξίας 355 ευρώ, προσφορά του μουσικού οίκου “Παπαγρηγορίου – Νάκας”. Τα Β΄ (120 ευρώ δωροεπιταγή) και Γ΄ (80 ευρώ δωροεπιταγή) βραβεία είναι προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Σπουδαστών των Σχολών της “Φάρις”. Στη Νεανική Κατηγορία θα δοθεί συμβολικά μόνο Α΄ Βραβείο (120 ευρώ δωροεπιταγή) στην μνήμη Λέανδρου Μιμίκου και έπαινοι. Πρόεδρος της Επιτροπής του Διαγωνισμού θα είναι φέτος ο διεθνούς φήμης σολίστ κιθάρας Κώστας Κοτσιώλης. Μέλη της επιτροπής θα είναι οι συνθέτες και κιθαριστές Κώστας Ηλιάδης και Γιώργος Νούσης και η προσκεκλημένη σολίστ Μαρία Κολόζου.
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό (και σε όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες του Φεστιβάλ) κοστίζει 20 ευρώ. Τα χρήματα μπορούν να κατατεθούν στην Εθνική Τράπεζα: λογαριασμός με αριθμό
220-297017-15 (ΙΒΑΝ: GR 5701102200000022029701715) του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών της “Φάρις”, με αναγραφή του ονόματος του υποψήφιου και αποστολή φωτοτυπίας της απόδειξης πληρωμής (μαζί με το δελτίο συμμετοχής του), με ταχυδρομείο ή e-mail (μπορεί και απλά να την έχει μαζί του ο υποψήφιος την ημέρα του διαγωνισμού).
Επίσης: μπορούν να λάβουν μέρος κιθαριστές που ανήκουν στις ηλικιακές κατηγορίες που ορίζει ο διαγωνισμός, ανεξάρτητα από εθνικότητα, τόπο διαμονής, σπουδές ή άλλη ιδιότητά τους. Τα πρώτα βραβεία των προηγούμενων φεστιβάλ δεν μπορούν να λάβουν μέρος στην ίδια κατηγορία. Οσοι υποψήφιοι δεν έχουν στη διάθεσή τους το υποχρεωτικό έργο, μπορούν να το προμηθευτούν ηλεκτρονικά από τη διεύθυνση www.kalamataguitarfestival.gr σε συνεννόηση με τη γραμματεία του Ωδείου (27210 21881, dimodkal@otenet.gr).
Οι υποψήφιοι οφείλουν να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία το απόγευμα της Παρασκευής, 22 Απριλίου για να πληροφορηθούν την ακριβή ώρα της προσέλευσής τους, καθώς και τη σειρά εμφάνισής τους, η οποία θα προκύψει ύστερα από κλήρωση.
Πρέπει επίσης να συμπληρώσουν και να αποστείλουν το δελτίο συμμετοχής τους με ταχυδρομείο ή e-mail έως τις 21 Απριλίου στη γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας: Βιλεαρδουίνου 1, Πλ. Υπαπαντής, Τ.Κ. 24100 Καλαμάτα.
Η εκτέλεση των έργων από μνήμης δεν είναι υποχρεωτική. Η επιτροπή έχει δικαίωμα να διακόψει τον υποψήφιο σε οποιαδήποτε φάση της εκτέλεσης κατά την κρίση της. Οι υποψήφιοι είναι ελεύθεροι να επιλέξουν εκείνοι τη σειρά παρουσίασης των έργων. Κάποιο από τα βραβεία μπορεί να μοιραστεί σε δύο εκτελεστές ή να μη δοθεί καθόλου αν έτσι κρίνει η επιτροπή. Προβλέπεται η απονομή επαίνων (Αναμνηστικό Δίπλωμα) κατά την κρίση της επιτροπής. Οι υποψήφιοι πρέπει απαραίτητα να παρουσιάσουν στη γραμματεία του διαγωνισμού οποιοδήποτε δημόσιο έγγραφο (π.χ. ληξιαρχική πράξη γέννησης) που να πιστοποιεί την ημερομηνία γέννησής τους

You may also like...