5ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας

elaionas-ksila-00Ένας επιτυχημένος θεσμός για τα πολιτιστικά πράγματα του νησιού, το Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας, καταφέρνει να ανθίσταται στα δεινά των καιρών, εξακολουθώντας να υπόσχεται καλοκαιρινές βραδιές με επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις. Για το 5ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας, που κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 17 Ιουλίου, μίλησε σήμερα στο Aegina Portal ο υπεύθυνος της Οργανωτικής Επιτροπής κύριος Γιώργος Μπήτρος: “Παρά το γεγονός ότι η πατρίδα μας περνάει μία δύσκολη οικονομική κατάσταση, το 5ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας ανοίγει την αυλαία του την Παρασκευή 17 Ιουλίου, έχοντας σαν σκοπό του να προσφέρει βραδιές θεάτρου, πολιτιστικές ανάσες, όχι μόνο στο ντόπιο θεατρόφιλο κοινό, αλλά και στους παραθεριστές μας. Είναι μία προσπάθεια η οποία γίνεται με πάρα πολύ κόπο και σε συνεργασία με πάρα πολλούς ανθρώπους, κάτω από τη διοργάνωση της ΚΕΔΑ, της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αίγινας”.

“Dimidium”, είναι ο τίτλος μιας “φρέσκιας” θεατρικής παράστασης, με την οποία θα κάνει πρεμιέρα στην αυλή του Λαογραφικού, το φεστιβάλ στις 17 Ιουλίου. Μια παράσταση που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς την σκηνοθετεί ο Αιγινήτης Βαγγέλης Πιτσιλός και η Σοφία Νικολοπούλου. Το έργο αφορά στη σχέση ενός ζευγαριού που περνά από τα στάδια του έρωτα, της παράνοιας, του γέλιου, της συγκίνησης. Μία κωμωδία βασισμένη σε κείμενα του ελληνικού, και ξένου, σύγχρονου αλλά και κλασικού ρεπερτορίου. Την τελευταία φορά που ο Βαγγέλης Πιτσιλός παρουσίασε θεατρική του δουλειά στην αυλή του Λαογραφικού, ήταν πέρυσι το καλοκαίρι με το έργο “Ο μίτος της Αίγινας”, μαζί με την επίσης Αιγινήτισσα Δέσποινα Γιαννούλη. Τότε είχαν αποθεωθεί από το κοινό, για μια ευρηματική παράσταση, που κατέδειξε το ταλέντο και την υψηλή ποιότητα των δύο νέων καλλιτεχνών. Τη Δέσποινα Γιαννούλη τη συναντούμε ξανά στο θεατρικό με τίτλο “Η καθαρίστρια του life style” στις 2 Αυγούστου, όπου συμμετέχει ως βοηθός σκηνοθέτης.

Το φεστιβάλ συνεχίζεται την Κυριακή 19 Ιουλίου με το “Ρωμαϊκό λουτρό” του Στάνισλαβ Στρατίεβ. Η σατιρική κωμωδία “Το Ρωμαϊκό Λουτρό”, του Βούλγαρου συγγραφέα Στάνισλαβ Στρατίεβ, παρουσιάστηκε για δύο συνεχόμενες σεζόν στα θέατρα “Σημείο” και “Από Μηχανής” στην Αθήνα. Από το Μορφωτικό Σύλλογο Αίγινας “Ι.Καποδίστριας” την Παρασκευή 24 Ιουλίου έρχονται τα “Μαθήματα εκτός ύλης” της Σήλιας Νικολαΐδου, ενώ από την ίδια θεατρική ομάδα το Σάββατο 25 Ιουλίου και την Κυριακή 26 Ιουλίου θα παρουσιαστεί το έργο “Πίσω από τον τοίχο”.

“Φέτα με τη βασίλισσα”, είναι ο τίτλος του stand-up comedy σόου της Κατερίνας Βρανά την Τετάρτη 29 Ιουλίου. Την Παρασκευή 31 Ιουλίου το φεστιβάλ συνεχίζεται με το “Περασμένες μου αγάπες” όπου παθιασμένοι έρωτες αναμετρούνται στη σκηνή μέσα από ένα κωμικοτραγικό live, με ελληνικά και ξένα τραγούδια, διασκευασμένα σε ρυθμούς swing, bossa nova, tango και reggae. Την Κυριακή 2 Αυγούστου έρχεται “Η καθαρίστρια του life style” του Αντώνη Τσιπιανίτη με την Φανή Παλιούρα.

Η Κατερίνα Διδασκάλου παρουσιάζει το έργο “Η πόρνη από πάνω” την Παρασκευή 7 Αυγούστου, ενώ το Σάββατο 8 Αυγούστου το πρόγραμμα του φεστιβάλ ολοκληρώνεται με το έργο “Ο γάμος” της Βάσας Σολωμού Ξανθάκη με την Άννα Βαγενά.

Όλες οι παραστάσεις θα γίνουν στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου, ενώ οι τιμές των εισιτηρίων ορίζονται από τις θεατρικές ομάδες. Ώρα έναρξης των παραστάσεων 21:15 μ.μ.

You may also like...