5ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου «Παραμύθια και μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη»

afisa2015-1-219x300Ξεκινάει την Κυριακή 2 Αυγούστου 2015 υπό την αιγίδα του ΕΟΤ το 5ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου «Παραμύθια και μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη» 8ήμερης διάρκειας (2-9/8) στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας και την ευρύτερη περιοχή του. Ανάμεσα στα καλντερίμια και τα λιόδεντρα ο Κένταυρος ξετυλίγει το κουβάρι των παραμυθιών της προφορικής παράδοσης. Μουσεία, κρήνες, ξωκλήσια, μοναστήρια, σιδηροδρομικοί σταθμοί (Ημέρα των παραμυθιών στο Τραίνο), αυλές παραδοσιακών ξενώνων και οικιών καθώς και ανοιχτοί πολυχώροι, φιλοξενούν ιστορίες παλιές, λαϊκά παραμύθια, θρύλους, έπη (Οδύσσεια), συναξάρια και μυθολογίες του κόσμου Έρως και Ψυχή, Σουμεριακή Μυθολογία) παρέα με μουσικές συμπράξεις (Παραμύθια με μπλουζ του αμερικανικού Νότου) για να ακουστούν από τους ανθρώπους του σήμερα, μικρούς και μεγάλους.
Οι αφηγήσεις από Έλληνες και ξένους παραμυθάδες (στα ελληνικά, αγγλικά, τουρκικά) συναντούν τα μαθήματα του Θερινού Σχολείου Παραμυθιών με τις εισηγήσεις των ειδικών. Εργαστήρια για την Τέχνη της αφήγησης φιλοξενούνται μαζί με παράλληλες καλλιτεχνικές εκθέσεις (Γλυπτική σε ξύλο, κεντημένα σκουλαρίκια, φωτογραφία, Αrt Doll κατασκευές, γλυπτική σε μαλλί, Κεραμικές δημιουργίες) και ειδικά αφιερώματα (Το Θεσσαλικό παραμύθι) αποκαλύπτουν τιμητικές βραδιές.
Πρέπει να σημειωθεί εδώ πως το Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου φιλοξενεί διεθνείς συμμετοχές κάθε δεύτερη χρονιά από το 2013. Μετά τη συμμετοχή της Νορβηγίας και της Αυστρίας, έρχονται το 2015 οι συμμετοχές της Μεγάλης Βρετανίας, τη Τουρκίας και της Βραζιλίας σε επίπεδο αφηγήσεων και επιστημονικών ανακοινώσεων.
Πληροφορίες στο ιστολόγιο του Φεστιβάλ:
http://paramythiakaimythoitoukentavrou.blogspot.com

You may also like...