5ο Φεστιβάλ Αφήγησης Ολύμπου

Το Φεστιβάλ Αφήγησης είναι πια ένας θεσμός, που καθιέρωσε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στην περιοχή του Δήμου Τεμπών, με σταθερή έδρα κυρίως την Καλλιπεύκη. Φέτος 11 χρόνια μετά από την πρώτη χρονιά (2003) η Οργανωτική Επιτροπή, ανανεωμένη και διευρυμένη με νέους φορείς συνδιοργάνωσης, προχωρεί στην πραγματοποίηση του 5ουΦεστιβάλ στις 29& 30 Ιουνίου 2012στην Καλλιπεύκη (30/6) και στον Παλαιό Παντελεήμονα (29/6) και καλεί το κοινό(ενήλικες και παιδιά), να αφουγκρασθεί πανάρχαιες ιστορίες «μες στον ανασασμό των φύλλων».
Το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Κατεύθυνση Λογοτεχνίας), ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Αφήγησης (Π.Ο.Φ.Α.), το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Αν. Ολύμπου, το πρόγραμμα E.U.M.O.F.,ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Καλλιπευκιωτών «Η Πατωμένη» και το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας σε πείσμα των καιρών και των καταστάσεων,υπό την προεδρεία της Επίκουρης Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,Τασούλας Τσιλιμένη, έχει σχεδιάσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα με επιστημονικές ανακοινώσεις για τις «ιστορίες ζωής», αφηγήσεις παραμυθιών για τα δέντρα, απαγγελίες στίχων του Ομήρου, μουσική και τραγούδι, αλλά και δίωρο ψυχοπαιδαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά.
Στόχος του φεστιβάλ είναι η απόλαυση μέσα από την αφήγηση, η ανάδειξη της εναλλακτικής μορφής επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, η ένταξη της αφήγησης στην καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου ως μορφή επικοινωνίας και ενσυναίσθησης, η μύηση στην πανάρχαια αυτή τέχνη και στις ιστορίες που κρύβουν μυστικά, ψέματα και αλήθειες, ρεαλισμό, φαντασία και συμβολισμό.
Το Φεστιβάλ τελεί υπό την υποστήριξη του Δήμου Τεμπών.
Το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι αναρτημένο στις ιστοσελίδες: www.uth.gr& www.pofa.ece.uth.gr

You may also like...