5ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Σητείας

Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την χορήγηση της αιγίδας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο 5ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Σητείας.
Το γεγονός αυτό αποτελεί «τίτλο τιμής», παράλληλα αναγνωρίζεται η πολιτιστική σημασία του Μεσογειακού Φεστιβάλ και ανταμείβονται ηθικά οι εμπνευστές, οι συντελεστές και οι συνεργαζόμενοι φορείς που πίστεψαν και στήριξαν οικονομικά την ιδέα.
Η χορήγηση της αιγίδας συμπίπτει χρονικά με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής που διεξάγεται στις 21 Ιουνίου κάθε χρόνο σε 22 χώρες της Ευρώπης.

Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής καθιερώθηκε το 1982 με πρωτοβουλία του Γάλλου τότε υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ (Jack Lang), του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού και την αιγίδα του Δήμου του Παρισιού.

Η Γιορτή της Μουσικής από το 1985 εξαπλώθηκε έξω από τα Γαλλικά σύνορα και η Αθήνα, 1η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, ήταν η πρώτη πόλη στην οποία η Γιορτή πραγματοποιήθηκε εκτός Γαλλίας.

Ο πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ

Λεωνίδας Τερζής

Αντιδήμαρχος Σητείας

You may also like...