5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στα Τρίκαλα

trikala_psif_1Το Σάββατο 4 Απριλίου, ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας το οποίο έγινε στα Τρίκαλα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στο Φεστιβάλ χαιρετισμό απηύθυνε μέσω τηλεδιάσκεψης ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας κ. Κουράκης, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κάκλα Βασιλική και η Αντιδήμαρχος κ. Μητσιάδη Βασιλένα. Τίμησαν με την παρουσία τους ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών θεμάτων κ. Παπακωνσταντίνου Ν., πλήθος διευθυντών, εκπαιδευτικών, γονέων και δημοτών.
Στο φεστιβάλ παρουσιάστηκαν 80 ψηφιακά έργα από μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Στο φουαγιέ στήθηκε έκθεση εφαρμογών ρομποτικής, στην οποία οι δημιουργοί μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα τους.
Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία αφενός να παρουσιάσουν εργασίες που δημιούργησαν μέσω του υπολογιστή και αφετέρου να ενημερωθούν για νέα εργαλεία δημιουργίας και να εμπνευστούν για τα μελλοντικά τους έργα. Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, επισκέπτες ανέπτυξαν δεσμούς επικοινωνίας μεταξύ τους ενθουσιάστηκαν με τις παρουσιάσεις και δεσμεύτηκαν να συνεχίζουν να στηρίζουν το θεσμό.
Την διοργάνωση του Φεστιβάλ για τα Τρίκαλα ανέλαβε ο κ. Λεωνίδας Μποντίλας υπεύθυνος Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών ΚΕΠΛΗΝΕΤ του Ν. Τρικάλων. Υποστηρίχτηκε από την κ. Κάκλα Β., Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τον κ. Σταχτέα Χ.,, Σύμβουλο Πληροφορικής, την κ. Μητσιάδη Β., Αντιδήμαρχο, και από επιτροπή καθηγητών Πληροφορικής.

 

 

 

You may also like...