49α ΔΗΜΗΤΡΙΑ

dimos thessalonikis 2ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
49α ΔΗΜΗΤΡΙΑ / 8ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (TiSFF)

Το πρόγραμμα του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Ταινιών Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης – Thess International Short Film Festival (TiSFF), που εντάσσεται στο πλαίσιο των 49ων Δημητρίων, παρουσιάστηκε σήμερα, Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.
Την προσπάθεια στήριξης του θεσμού από πλευράς του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς αυτό εντάσσεται για μία ακόμη χρονιά στο θεσμό των Δημητρίων, επισήμανε η η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας, Έλλη Χρυσίδου, τονίζοντας: “το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης έχει κατορθώσει για σειρά ετών να επικοινωνεί με τον κόσμο της πόλης κυρίως μέσα από την αγάπη και αμείωτη προσπάθεια του δημιουργού του, Γιάννη Ζαχόπουλου. Είναι σημαντικό να υποστηρίζουμε το καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης και να προτείνουμε λύσεις. Καλούμε όλους, και ειδικά τους νέους, να συμμετάσχουν στις προβολές, ακόμη και αν δεν ενδιαφέρονται άμεσα, για να αποκτήσουν μία εμπεριστατωμένη κινηματογραφική οπτική και φυσικά να περάσουν ευχάριστα”.
“Είναι πιο σπουδαίο το να δίνεις από το να παίρνεις” δήλωσε ο εμπνευστής και διευθυντής του φεστιβάλ, Γιάννης Ζαχόπουλος, αναφερόμενος στις προσπάθειες που ο ίδιος και η ομάδα του καταβάλλουν ώστε να ανακαλύψουν τάσεις και να προβάλλουν ιδέες, όπως καταγράφονται στις δουλειές νέων δημιουργών του κινηματογράφου, γεγονός που έχει καταστήσει το TiSFF πόλο έλξης καλλιτεχνών. Σχετικά με το πρόγραμμα των προβολών, ο ίδιος έδωσε έμφαση στα αφιερώματα για το σύγχρονο κινηματογράφο της Γερμανίας και της Ρουμανίας με πολυβραβευμένα έργα, αλλά και στην παρουσία των επίτιμων προσκεκλημένων της φετινής διοργάνωσης.
Από την πλευρά της η Ιστορικός Τέχνης και συντονίστρια του καλλιτεχνικού προγράμματος των 49ων Δημητρίων, Θούλη Μισιρλόγλου, δήλωσε ότι το συγκεκριμένο φεστιβάλ εμπλουτίζει τις κατηγορίες των φετινών πολυθεματικών Δημητρίων, καθώς η έβδομη τέχνη εκπροσωπείται από αυτό, ενώ το πλούσιο και ποιοτικό πρόγραμμα του αποδεικνύεται ελκυστικό για τους θεατές.
Το 8ο TiSFF που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως και τις 29 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο “Αλέξανδρος”, θα πλαισιωθεί από προβολές βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους και αφιερώματα σε σημαντικούς Ευρωπαίους δημιουργούς, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει, μεταξύ άλλων, ένα αφιέρωμα σε έντεκα γαλλικές ταινίες, με πρώτη την Avant que de tous Perdre των Xavier Legrand και Αλεξάντρ Γαβρά, που απέσπασε το φετινό βραβείο Cézar και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ.
Θα προβληθούν ακόμη εννέα βραβευμένα φιλμ από τη Γερμανία, αφιερώματα στον ισπανικό, το βασκικό και τον πολωνικό κινηματογράφο καθώς και στο βραβευμένο με Όσκαρ, Δανό σκηνοθέτη, Anders Walter.
Το Φεστιβάλ TiSFF από το 2007 δίνει βήμα σε νέους κινηματογραφιστές και παρέχει την δυνατότητα στο κοινό της Θεσσαλονίκης να παρακολουθήσει τις πλέον αξιόλογες παραγωγές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η διοργάνωση έχει συμπεριληφθεί στη λίστα των 45 καλύτερων φεστιβάλ μικρού μήκους από όλο τον κόσμο, εκ των οποίων τα 28 είναι ευρωπαϊκά. Μαζί με το Βερολίνο, τις Κάννες, το Clermont-Ferrand, το Εδιμβούργο, το Rotterdam και το φεστιβάλ Sundance, το TiSFF αποτελεί τη μοναδική ελληνική παρουσία στη λίστα και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα τρία καλύτερα φεστιβάλ των Βαλκανικών Χωρών.
Οι προβολές των ταινιών θα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 16:30 έως τις 20:00 και από τις 20:30 έως τις 00:00. Η τιμή του εισιτηρίου για κάθε προβολή ανέρχεται στα 5€.

Το πρόγραμμα του 8ου Thessaloniki International Short Film Festival (TiSFF) στον παρακάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Φωτογραφία από τη συνέντευξη Τύπου στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης:
PHOTO
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
e-mail: press@thessaloniki.gr, www.thessaloniki.gr
ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 1
ΤΗΛ.2313.317.169, 2313.317.168, FAX: 2313.317.187

You may also like...