48 ΔΗΜΗΤΡΙΑ

Charmolypi_Karol_Jarek[1]Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου και την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013, στις 21:00, η ομάδα του «Studio Matejka», θα παρουσιάσει την παράσταση με τίτλο «Χαρμολύπη», στο Μπενσουσάν Χαν (Εδέσσης 6, Άνω Λαδάδικα) στο πλαίσιο των 48ων Δημητρίων.
Η Χαρμολύπη είναι μια σόλο performance, που εμπεριέχει το «άλφα και το ωμέγα» της ανθρώπινης φύσης. Ένας χάρτης με τις σκέψεις και τις περιπέτειες μιας γυναίκας, η οποία ψάχνει να βρει τη χαμένη της ισορροπία, ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα.
Το έργο βασίζεται σε προσωπικές ιστορίες της ερμηνεύτριας, η οποία τις αφηγείται μέσα από το σώμα της. «Εκεί που οι λέξεις αποτυχαίνουν και σβήνουν, αναλαμβάνει δράση το σώμα, που έχει τη δική του γλώσσα και ιστορία» υποστηρίζει η ηθοποιός, Αλεξάνδρα Καζάζου.
Αλεξάνδρα Καζάζου: Ελληνοπολωνέζα, γεννημένη στο Βρότσλαβ. Μετά τις θεατρικές της σπουδές στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., εργάζεται ως ηθοποιός στην Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης». Παράλληλα, με φίλους και συνεργάτες, ιδρύει στην Αθήνα, τη θεατρική ομάδα Asypka. Είναι μέλος του Studio Matejka και του Odra Ensemble και διδάσκει Αρχαία Ελληνική τραγωδία στο Πανεπιστήμιο του Βρότσλαβ. Κύριο ερευνητικό της πεδίο, είναι η λειτουργία του χορού στο αρχαίο δράμα και η σύνδεσή του με καταστάσεις και γεγονότα της καθημερινής ζωής. Από τις σπουδαιότερες εμπειρίες που έχει ζήσει, η επίσκεψή της − για ερευνητικούς λόγους − στη βάση του Γκουαντάναμο, στην Κούβα.
Studio Matejka: Ανοίγει τις πόρτες του το 2010, ως θεατρικό εργαστήριο που εξερευνά  τις σύγχρονες τεχνικές σωματικής έκφρασης και performance. Μέσα από την πρακτική έρευνα, οι performers μαθαίνουν να αναπτύσσουν τη δύναμή τους, την ευκινησία τους και την επιδεξιότητά τους να επικοινωνούν με το σώμα τους, μέσα από ένα ευρύ φάσμα ιδεών, εικόνων και λέξεων.
Matej Matejka: Είναι ο ιδρυτής και η «ψυχή» του Studio Matejka. Σπουδάζει υποκριτική στη Μπρατισλάβα, τη Σλοβακία και αργότερα στο JAMU University, στο Brno της Τσεχίας. Από το 2005, συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Grotowski, εξερευνώντας τη σωματική έκφραση στο θέατρο. Παράλληλα, παραδίδει σεμινάρια με τίτλο «Ξυπνώντας το σώμα που ακούει», στο Ινστιτούτο Grotowski και στο TeatrZAR της Πολωνίας, καθώς και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Χαρμολύπη:
Δημιουργία – ερμηνεία: Αλεξάνδρα Καζάζου
Σκηνοθεσία: Matej Matejka
Μουσική: Ditte Berkeley, DanielHan
Μουσική και ηχητική επιμέλεια: Ditte Berkeley
Δραματουργική επεξεργασία: Matej Matejka, Bryan Brown
Επιμέλεια κίνησης: Magdalena Koza, Vivien Wood
Κοστούμια: Agnieszka Katyńska
Studio Matejka / Πολωνία – Υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Grotowski

www.studiomatejka.com

You may also like...