48ο ΔΗΜΗΤΡΙΑ

MORDZINSKI_Garcia_Marquez[1]ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ DANIELMORDZINSKI – «ΑΠΟ ΜΕΛΑΝΙ ΚΑΙ ΦΩΣ –   ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΟΦΩΝΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ»
Τα 48α Δημήτρια σηκώνουν αυλαία και παρουσιάζουν στο κοινό της Θεσσαλονίκης, τη σημαντική έκθεση φωτογραφίας του αργεντινού φωτογράφου Daniel Mordzinski, υπό τον τίτλο «Από Μελάνι και Φως – Μια ματιά στην ψυχή της ισπανόφωνης γραμματείας».  
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί από σήμερα, 26 Σεπτεμβρίου έως και τις 24 Οκτωβρίου 2013, στο Μπενσουσάν Χαν (Εδέσσης 6, Άνω Λαδάδικα).
Πρόκειται για μία συνεργασία των 48ων Δημητρίων με το Instituto Cervantes Αθήνας, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης  και το Ελληνοϊσπανικό Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης Federico Garcia Lorca.
Εκατό περίπου πασίγνωστες  προσωπικότητες  της ισπανόφωνης λογοτεχνίας,  μέσα από τον φακό και την ξεχωριστή οπτική του Daniel Mordzinski: Jorge Luis Borges, Luis Sepulveda, Rosa Montero, Cristina Fernandez Cubas, Antonio Munoz Molina,Carlos Fuentes, Laura Restrepo, Roberto Bolano, Manuel Vazquez  Montalban, Leonardo Padura, Alicia Gimenez-Bartlett, Mario Vargas Llosa, Gabriel Garcia Marquez και άλλοι.
Ο Daniel Mordzinski γεννήθηκε το 1960 στο Μπουένος Άϊρες και ζει στο Παρίσι από το 1980. Είναι ο επίσημος φωτογράφος των λογοτεχνικών φεστιβάλ Hay στην Καρταχένα της Κολομβίας, Vivamerica στη Μαρδρίτη και FILBA στο Μπουένος Άιρες καθώς και φωτορεπόρτερ της El Pais, ενώ έχει γίνει γνωστός ως «ο φωτογράφος των συγγραφέων» αφού δουλεύει για περισσότερα από τριάντα χρόνια πάνω σε ένα φιλόδοξο ανθρώπινο άτλαντα, της ισπανικής και λατινοαμερικάνικης λογοτεχνίας.
Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο του παράλληλου προγράμματος της PhotoBiennale του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και λειτουργεί καθημερινά από τις 12:00 έως τις 21:00.

You may also like...