48ο ΔΗΜΗΤΡΙΑ

48ο ΔΗΜΗΤΡΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΟ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟ – «ALARME» – ΕΤΑΙΡΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΑΤΤΙΣ»

ALARMEΤην Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013, στις 21:00, η Εταιρία Θεάτρου «Άττις» θα παρουσιάσει στο θέατρο Αυλαία, το έργο με τίτλο «Alarme» στο πλαίσιο των 48ων Δημητρίων και του τρίπτυχου αφιερώματος στο σκηνοθέτη Θεόδωρο Τερζόπουλο.
Η παράσταση Alarme, σύμφωνα με τον ίδιο τον Τερζόπουλο, είναι μια σκηνική σύνθεση, με αφορμή σπαράγματα από την αλληλογραφία της Ελισάβετ Α’ της Αγγλίας και της Μαρίας Στιούαρτ της Σκωτίας.

Φωτίζει την παράδοξη σχέση αγάπης και μίσους, μεταξύ των δύο πανίσχυρων βασιλισσών και την ολέθρια σύγκρουσή τους, που κατέληξε στην εκτέλεση της Μαρίας Στιούαρτ, με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.

Τα δύο γυναικεία ιστορικά πρόσωπα – τα οποία στην πραγματικότητα δεν συναντήθηκαν ποτέ – βρίσκονται αντιμέτωπα στη σκηνή του θεάτρου, απολιθώματα ενός παρελθόντος και διαχρονικά σύμβολα, που εκφράζουν τη διαφθορά και την ίντριγκα της εξουσίας, την επιθετικότητα και τη βιαιότητα.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ (Σοφία Χιλλ) και η Μαρία Στιούαρτ (Αγλαΐα Παππά) ανταλλάσσουν ύβρεις στα αγγλικά και τα γαλλικά, με σύγχρονες πολιτικές αναφορές, ειρωνεία και σκληρό χιούμορ. Οι λέξεις θάνατος και αίμα επαναλαμβάνονται, ως μοτίβα που διατρέχουν ολόκληρη την ανθρώπινη ιστορία. Στον αντίποδα βρίσκεται ο αφηγητής (Τάσος Δήμας), ένας ρακένδυτος παρίας, εκπρόσωπος του καταρρακωμένου λαού, που εκφράζει την απόγνωση, την αγανάκτηση και την απέχθεια προς την εξουσία, αλλά και την αναπόφευκτη εξάρτηση από τους ηγέτες.  

ALARME

Σκηνοθεσία- Σκηνική εγκατάσταση- Δραματουργική σύνθεση: Θεόδωρος Τερζόπουλος
Κοστούμια: ΛΟΥΚΙΑ
Μουσική: Παναγιώτης Βελιανίτης
Φωτισμοί: Θεόδωρος Τερζόπουλος, Κωνσταντίνος Μπεθάνης
Hair styling: Δημήτρης Παλαιολόγου
Τεχνικός υπεύθυνος: Κωνσταντίνος Μπεθάνης
Εκτέλεση σκηνικής εγκατάστασης: Χαράλαμπος Τερζόπουλος
Υπεύθυνη παραγωγής: Μαρία Βογιατζή

www.attistheatre.com  

You may also like...