48α ΔΗΜΗΤΡΙΑ

kokkinos_seminar[1]ΔΑΦΝΙΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ – ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΝΕΤΟΝ»
Μετά τις δύο εξαιρετικά επιτυχημένες παραστάσεις που έδωσε σε πανελλήνια πρώτη για το κοινό της Θεσσαλονίκης, ο χορευτής και χορογράφος Δάφνις Κόκκινος, στο πλαίσιο των 48ων Δημητρίων (7 & 8/10/13), σειρά είχε το σεμινάριο χοροθεάτρου που βρίσκεται σε εξέλιξη, «Δημοτικό Κέντρο Μουσικής και Χορού Θεσσαλονίκης» (Κωνσταντινουπόλεως 176).
Το σεμινάριο παρακολουθούν 42 άτομα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και το αποτέλεσμα της δουλειάς τους, θα παρουσιαστεί στο κοινό τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013, στις 19:00, στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον».
Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη, ωστόσο απαιτείται έγκαιρη προσέλευση.
Δάφνις Κόκκινος
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1965. Είναι το έκτο αγόρι της οικογένειάς του. Στα 15 του αποφασίζει να σπουδάσει μπαλέτο.
Ολοκληρώνει στις σπουδές του στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα. Αφού χορεύει για ένα χρόνο στα χορικά της Ζουζού Νικολούδη, παίρνει το τρένο με προορισμό το Βούπερταλ και το χοροθέατρο της Pina Bausch. Από το 2002 υπήρξε βοηθός της θρυλικής χορογράφου. Μετά τον θάνατο της, το 2009, είναι ο υπεύθυνος των προβών του χοροθεάτρου. Τα τελευταία 20 χρόνια ταξιδεύει ανά τον κόσμο, ερμηνεύοντας επί σκηνής ή προετοιμάζοντας έργα της Pina Bausch, όπως τα Iphigenie auf Tauris, Sacre du printemps, Kontakthof, Arien, 1980: Bandoneon, Two Cigarettes in the Dark, Viktor κ.ά.
Έχει συμμετάσχει ως ερμηνευτής στις ταινίες: Ηable con ella του Pedro Almodovar,  Pina του Wim Wenders και ως χορογράφος στο φιλμ  Zenne the Dancer.

You may also like...