48α Δημήτρια

PATARI_PROJECT_FOTO[1]ΘΕΑΤΡΟ: ΟΜΑΔΑ «PATARI PROJECT» «10 CM UP»
Την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, στις 21:00, η ομάδα  «Patari Project» παρουσιάζει στο Δημοτικό θέατρο «Άνετον» το έργο με τίτλο «10 cm up», στο πλαίσιο των 48ων Δημητρίων. 
Τρεις νέοι άνδρες σε διαφορετικές εποχές, ξετυλίγουν τις προσωπικές  τους ιστορίες. Ο Νικήτας είναι χωροφύλακας, στα μέσα της δεκαετίας του 1930 και ερωτεύεται κεραυνοβόλα τη Ρόζα, κόρη ενός περιθωριακού τεκετζή. Ο Πέτρος είναι φοιτητής του Πολυτεχνείου και ζει ως το μεδούλι τους ξέφρενους ρυθμούς της δεκαετίας του ’60. Και τέλος, ο Φοίβος, άνεργος στην Ελλάδα του σήμερα, αντιμετωπίζει τη μοναξιά της σύγχρονης ψηφιακής εποχής.
Καθώς εξελίσσεται η πλοκή, οι τρεις ήρωες δοκιμάζονται μέσα σε δύσκολες πολιτικές συνθήκες και οι ζωές τους αναστατώνονται.
Η θεατρική ομάδα «Patari Project» είναι ένα σύνολο νέων καλλιτεχνών, που δουλεύει πάνω στη θεατρική τεχνική της «πλατφόρμας», ξαφνιάζοντας με τη δύναμη και την ευρηματικότητά τους: πατάρια περιορισμένου μεγέθους, με ύψος μόλις δέκα εκατοστά, εξυπηρετούν την ιδέα της ανύψωσης των ηθοποιών και του δρώμενου από το έδαφος, δημιουργώντας «νησίδες», πάνω στις οποίες οι ερμηνευτές καλούνται να επικοινωνήσουν την ιστορία τους. Χωρίς σκηνικά, χωρίς κοστούμια, χωρίς αντικείμενα, δημιουργούν εικόνες, ρυθμούς, τοπία, χαρακτήρες και σενάρια. Το κείμενο χτίζεται στις πρόβες, πάνω στη δράση. Ο θεατής δεν παρακολουθεί απλώς μια θεατρική παράσταση, αλλά συμμετέχει σε μια  βιωματική εμπειρία, μονταρισμένη συχνά, με τρόπο κινηματογραφικό.
Οι «Patari Project» συνεργάζονται με ανθρώπους του θεάτρου και της θεατρικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, την Αγγλία και τη Γαλλία. Εκτός από θεατρικές παραστάσεις για ενήλικους και παιδιά, οι δραστηριότητες της ομάδας περιλαμβάνουν ακόμη θεατρικά δρώμενα ανοιχτού και κλειστού χώρου, workshops πειραματισμού, θεατρικό παιχνίδι και σεμινάρια εκπαιδευτικού χαρακτήρα.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιάννης Γιαννούλης
Παίζουν: Μαριάννα Βαρβιάνη, Γιάννης Διαμαντής, Μιχάλης Κουμαριανός, Θεοδόσης Κώνστας, Αγγελική Μαχαίρα, Στέφη Πουλοπούλου, Σάντυ Σπυρίδη, Εριφύλη Στεφανίδου, Υβόννη Τζάθα 

 

You may also like...