48α Δημήτρια

Costas_Voyatzis[1]ΘΕΑΤΡΟ/ΧΟΡΟΣ: «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙΡΟΥ» – ΑΠΟ ΤΟΥΣ «DEFAULTCOMPANY»
Το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013, η ομάδα των «default company» θα παρουσιάσει στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» τη χοροθεατρική παράσταση «Ιστορίες Καιρού», στο πλαίσιο των 48ων Δημητρίων και με την υποστήριξη της «Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών».
Θα πραγματοποιηθούν συνολικά τρεις παραστάσεις: Το Σάββατο 10/10 στις 11:00 π.μ. και την Κυριακή 20/10 στις 11:00 π.μ. και στις 18:00. Το έργο απευθύνεται σε παιδιά 4 έως 12 ετών, αλλά και σε όσους θέλουν να «φρεσκάρουν» τη μνήμη τους, από την εποχή που διένυαν τις παραπάνω ηλικίες.
Όλα ξεκίνησαν το 1976, όταν ο ζωγράφος και συγγραφέας Αλέξης Κυριτσόπουλος έγραφε στο Παραμύθι με τα χρώματα: «Σήμερα θα δούμε πώς το ουράνιο τόξο πήρε μαζί του όλα τα χρώματα κι έφυγε κι άφησε όλο τον κόσμο ασπρόμαυρο».
Το τι γίνεται στη συνέχεια, έρχεται να μας το υπενθυμίσει η δυναμική ομάδα των default company, με μια παράσταση που ενσωματώνει στοιχεία διαφόρων τεχνών, σ’ ένα ασπρόμαυρο και πολύχρωμο μωσαϊκό ιδεών και εικόνων.
Οι πέντε ήρωες του παραμυθιού διασχίζουν τοπία, χρωματιστά και ασπρόμαυρα, αναμετρώνται με τα μεγέθη και τις κλίμακες, ανακαλύπτουν το σχήμα και το άσχημο, ισορροπούν και ανατρέπονται. Ταξιδεύοντας από την πραγματικότητα στη φαντασία, ξεδιπλώνουν τις δικές τους ιστορίες, μιλούν, χορεύουν, τραγουδούν και ξεσηκώνουν τους μικρούς και μεγάλους θεατές, να τους ακολουθήσουν στην αποστολή τους: την αναζήτηση του χαμένου ουράνιου τόξου.
Οι default company είναι μια ομάδα νέων καλλιτεχνών που συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και από το 2003 δραστηριοποιούνται στους χώρους του θεάτρου, του χοροθεάτρου και της σύγχρονης performance.
Η Ξένια Θεμελή, η Αλεξία Μπεζίκη και η Καλλιρρόη Παπαδοπούλου σπουδάζουν θέατρο και χορό στη Θεσσαλονίκη, τη Βέρνη και το Λονδίνο.
Σήμερα η έδρα τους είναι στην Αθήνα.
Προηγούμενες παραγωγές: Τα γενέθλια της Ινφάντα (2003), Forced Feeding (2005), Almost There (2006), On the Blink (2008), On the Run (2009).
Ιστορίες Καιρού
Σύλληψη-Ιδέα: default company
Σκηνοθεσία: Ξένια Θεμελή, Αλεξία Μπεζίκη, Καλλιρρόη Παπαδοπούλου
Χορογραφία: Ξένια Θεμελή, σε συνεργασία με τους ερμηνευτές
Φωτισμοί: Νίκος Βλασσόπουλος
Μουσική: Δημοσθένης Γρίβας
Σκηνικά: Φωτεινή Λαζαρίδου-Χατζηγώγα
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Βοηθός σκηνογράφου: Έλενα Αντωνοπούλου
Βοηθός ενδυματολόγου: Δήμητρα Λιακούρα
Ερμηνεύουν: Ξένια Θεμελή, Μαρκέλλα Μανωλιάδη, Αλεξία Μπεζίκη, Αλέξης Τσιάμογλου, Γιωργος Φριτζήλας
Σύμβουλος παραγωγής: Άρτεμις Μακρίδου
Οργάνωση παραγωγής: Ρένα Ανδρεαδάκη
Είσοδος: 10€ (ενήλικες) & 7€ (για παιδιά)

You may also like...