40 χρόνια Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης

40 χρόνια Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης

Μια εορταστική συναυλία
με τη συμμετοχή ελλήνων
και ξένων καλλιτεχνών

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, 20:30
Αίθουσα Δ. Μητρόπουλος

Víctor και Luis del Valle | πιανιστικό ντούο (Ισπανία)
Τσέλια Κοστέα | υψίφωνος
Δημήτρης Πλατανιάς | βαρύτονος
Κάρολος Ζουγανέλης | πιάνο
Fabrizio Meloni | κλαρινέτο (Ιταλία)
Miloš Mlejnik | βιολοντσέλο (Σλοβενία)
Αθηνά Καποδίστρια | πιάνο

Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών

Ορχήστρα Εγχόρδων Φεστιβάλ Σαντορίνης
Μουσική διεύθυνση | Μίλτος Λογιάδης

Συμπαραγωγή
Μη Κερδοσκοπικό Πολιτιστικό Σωματείο «Οι Φίλοι της Σαντορίνης»
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων προσφοράς στην πολιτιστική ζωή της ελληνικής περιφέρειας, το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης, που συγκεντρώνει κάθε Σεπτέμβριο στα Φηρά σημαντικούς καλλιτέχνες της διεθνούς σκηνής σε εκδηλώσεις υψηλής μουσικής ποιότητας, γιορτάζει αυτή τη σημαντική επέτειο με μια λαμπερή συναυλία στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στις 8:30 μ.μ., στην οποία συμμετέχουν αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό: το πιανιστικό ντούο από την Ισπανία Víctor και Luis del Valle, η υψίφωνος Τσέλια Κοστέα και ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς, οι πιανίστες Κάρολος Ζουγανέλης και Αθηνά Καποδίστρια, ο ιταλός κλαρινετίστας Fabrizio Meloni και ο σλοβένος τσελίστας Miloš Mlejnik. Λαμβάνουν επίσης μέρος το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών και η Ορχήστρα Εγχόρδων Φεστιβάλ Σαντορίνης. Διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης.

Θα ακουστούν έργα για πιανιστικό ντούο των Σούμπερτ, Λουτοσλάφσκι, Ραβέλ και ντε Φάλια, άριες από τις όπερες «Τροβατόρε» και «Χορός μεταμφιεσμένων» του Βέρντι καθώς και συνθέσεις μουσικής δωματίου του Νίνο Ρότα και του Καρλ Μαρία φον Βέμπερ. Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς η Ορχήστρα Εγχόρδων Φεστιβάλ Σαντορίνης θα πλαισιώσει την πιανίστα Αθηνά Καποδίστρια στο Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε φα ελάσσονα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Θα ερμηνεύσει επίσης συνθέσεις Έλγκαρ και Χολστ για σύνολο εγχόρδων.

Πριν την έναρξη της συναυλίας θα απευθύνουν χαιρετισμούς η καλλιτεχνική διευθύντρια του Μουσικού Φεστιβάλ Σαντορίνης Αθηνά Καποδίστρια και ο Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για το Φεστιβάλ.

Η εορταστική συναυλία για τα 40 χρόνια του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Σαντορίνης αποτελεί συμπαραγωγή του Μη Κερδοσκοπικού Πολιτιστικού Σωματείου «Οι Φίλοι της Σαντορίνης» και του ΜΜΑ.

Tιμές εισιτηρίων
8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 15 € ● 20 €

Eισιτήρια
210 72 82 333, megaron.gr

You may also like...