• Χωρίς κατηγορία

4ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας

12f9f506f45b1b21464c8409fbc6d2a2_LΟ Ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, Βασίλης Αρτίκος και ο Πρόεδρος της Φωτογραφικής Λέσχης Μεσολογγίου, Γιάννης Τσαλαφούτας, καλωσόρισαν τους παρευρισκομένους, καθώς και όλους τους καλλιτέχνες και τις φωτογραφικές λέσχες που συμμετέχουν στο φετινό Φεστιβάλ, ενώ ευχαρίστησαν θερμά όλους όσοι βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο στην υλοποίηση και διεξαγωγή του.
Ο Δήμαρχος, Νίκος Καραπάνος, στον χαιρετισμό που απεύθυνε τόνισε πως το Φεστιβάλ, πέρα από τη διαπιστωμένη καλλιτεχνική του αξία, έχει και μία ακόμη διάσταση, που αφορά την προβολή της πόλης και του δήμου μας. Πιο συγκεκριμένα υπογράμμισε: «Μέσα από αυτή την προσπάθεια ενισχύεται η εξωστρέφεια και αναδεικνύεται μία ακόμη άποψη του πολιτισμού μας.»
Τιμώμενο πρόσωπο του φετινού Φεστιβάλ είναι ο σπουδαίος έλληνας φωτογράφος Κωνσταντίνος Μάνος, η συλλογή του οποίου διατέθηκε από το Μουσείο Μπενάκη. H Γεωργία Ιμσιρίδου, η οποία εργάζεται στο Φωτογραφικό Αρχείο του Μουσείου Μπενάκη, συνοδεύει την έκθεση με τα πρωτότυπα έργα του Κ. Μάνου, ενώ σύστησε τον καλλιτέχνη στο κοινό, μιλώντας για τη ζωή και το έργο του.
Ακολούθησαν δύο προβολές με το φωτογραφικό έργο του τέως διευθυντή του φωτογραφικού τμήματος του Assosiated Press για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, Δημήτρη Μεσσήνη, καθώς και του φιλοξενούμενου Ισπανού φωτογράφου Jordi Oliver.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε μετά μουσικής, αφού οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν συναυλία από το μουσικό σχήμα «ΑΤΡΟΠΟΝ».

You may also like...