4ο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ 12 – 14 Δεκεμβρίου 2014 στη Στέγη

logo_gr stegiΈνα 3ήμερο ταξίδι στον παγκόσμιο χάρτη της μουσικής με πυξίδα την τζαζ και οδηγούς τρεις Έλληνες κοσμοπολίτες μουσικούς.
Το φετινό Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ (12- 14 Δεκεμβρίου 2014) φιλοξενεί πρωταγωνιστές της εγχώριας τζαζ σκηνής που υπερβαίνουν περιορισμούς και οριοθετήσεις, ως αυθεντικοί κάτοικοι της παγκόσμιας πολιτείας της τζαζ. Στην τέταρτη χρονιά του, ο μουσικός θεσμός της Στέγης, που σημειώνει κάθε χρόνο όλο και μεγαλύτερη επιτυχία, βγαίνει από τα σύνορα και γίνεται ένα με τον κόσμο.
Φλώρος Φλωρίδης
12 Δεκεμβρίου 2014
21:00 Μικρή Σκηνή
Ο βετεράνος της ελληνικής –και όχι μόνο– αβάν-γκαρντ σκηνής Φλώρος Φλωρίδης έχει διανύσει μια τεράστια διαδρομή στη σύγχρονη μουσική και τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Από τον ιστορικό διπλό δίσκο Αυτοσχεδιάζοντας στου Μπαράκου, με τον Σάκη Παπαδημητρίου, το 1979, μέχρι τις συνεργασίες της τελευταίας δεκαετίας στο Βερολίνο και αλλού, με μουσικούς όπως οι Αkira Ando, Günter “Baby” Sommer, Michael Griener, Jan Roder, Olaf Rupp και Chris Dahlgren, ο Φλωρίδης δεν έχει σταματήσει να πειραματίζεται και να ανοίγει νέους δρόμους στη σύγχρονη ευρωπαϊκή μουσική.
Νίκος Αναδολής
13 Δεκεμβρίου 2014
21:00 Μικρή Σκηνή
Στα 23 του χρόνια ο Νίκος Αναδολής, με διάκριση από το Βerklee της Βοστόνης και με ένα βραβείο του διεθνούς διαγωνισμού τζαζ πιάνου “Martial Solal” που γίνεται κάθε 4 χρόνια στο Παρίσι, είναι έτοιμος να γράψει τη δική του ιστορία στην παγκόσμια τζαζ σκηνή ως επαγγελματίας μουσικός και επικεφαλής του τρίο με το οποίο έρχεται στη σκηνή της Στέγης.
Πέτρος Κλαμπάνης & Contextual
14 Δεκεμβρίου 2014
20:30 Κεντρική Σκηνή
Το «Θαλασσάκι» (“Thalassaki”) και το «Χαρικλάκι» (“Hariklaki”) είναι τα πιασιάρικα «παραξενίσματα» του Πέτρου Κλαμπάνη, που δημιουργούν μια άμεση επικοινωνιακή πρόσβαση στο μεν ελληνικό κοινό λόγω της ευαρέσκειάς του όταν ένας δυτικότροπος τζαζίστας αναφέρεται στη λαϊκή και παραδοσιακή μουσική του τόπου του, στο δε διεθνές κοινό λόγω της δικής του ροπής στους γοητευτικούς και ερεθιστικούς ανατολίτικους και εξωτικούς ήχους!

You may also like...