4ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο με τίτλο «Πόλη για όλους»

bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb4o ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: «ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει το 4ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο με τίτλο «Πόλη για όλους»,σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου, την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 στο Δημαρχείο (Οδός Βασ. Γεωργίου Α΄ 1, Αίθουσες: Δημοτικού Συμβουλίου, Μανόλης Αναγνωστάκης και αύλειος χώρος), από τις 09.00 έως τις 13.30. Το συνέδριο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Εκπαιδευτικού Δικτύου «Βιώσιμη Πόλη: η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία» με τη συμβολή των γραφείων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης. Στη δράση θα πάρουν μέρος περίπου 500 μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων – νηπιαγωγεία έως και λύκεια – από 32 σχολεία της χώρας. Βασικός στόχος είναι να εκφράσουν οι μαθητές τις απόψεις τους και τους προβληματισμούς τους για την πόλη στην οποία ζουν καθώς και τις προτάσεις τους για την πόλη που οραματίζονται. Τα θέματα που θα συζητηθούν σε στρογγυλά τραπέζια από ομάδες μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και εκπρόσωπους του Δήμου και άλλων φορέων της πόλης, προτάθηκαν από τους ίδιους τους μαθητές και είναι:

·        Ένα σχολείο ανοικτό στην πόλη

·        Μια πόλη που ακούει τη φωνή μας

·        Ελεύθεροι χώροι για τους νέους στην πόλη

·        Μετακίνηση – προσβασιμότητα στην πόλη

·        Πολιτισμός – Τέχνη – Ψυχαγωγία στην πόλη

·        Άθληση και πόλη

·        Φύση και πόλη

·        Αλληλεγγύη και πόλη

·        Τεχνολογία – «Εφαρμογές» για την πόλη

·        Μια καθαρή πόλη

Ακολούθως, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, οι μαθητές θα παρουσιάσουν τα συμπεράσματά τους, θα ψηφίσουν προκειμένου να ορίσουν προτεραιότητες στα ζητήματα που τους απασχολούν και θα παραδώσουν τα ψηφίσματά τους στη δημοτική Αρχή.

Ταυτόχρονα, στην αυλή του Δημαρχείου θα υλοποιούνται δημιουργικά εργαστήρια (κηπουρικής, κατασκευής φωλιών για πουλιά, κόμικς, γκράφιτι και πόστερ) και θεατρικά δρώμενα.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο, στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι μαθητές.

Περισσότερα στοιχεία στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης:

4ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
e-mail: press@thessaloniki.gr,  www.thessaloniki.gr
ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ A’ 1
ΤΗΛ.2313.317.172, 2313.317.168, FAX: 2313.317.187
 

You may also like...