4ο Διασχολικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δημοτικών Σχολείων

To 4ο Διασχολικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δημοτικών Σχολείων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 (ώρα 19:30) στο χώρο του 101ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών (Πολυδούρη 4 Κυπριάδου Άνω Πατήσια).

Το φεστιβάλ διοργανώνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 101ου Δημοτικού Σχολείου, υπό την αιγίδα της Ένωσης Γονέων της 5ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων.

Θα συμμετάσχουν χορευτικές ομάδες από δέκα (10) δημοτικά σχολεία, των οποίων οι αντίστοιχοι σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων έχουν εντάξει ως δραστηριότητα τους, την εκμάθηση παραδοσιακών χορών στους μαθητές.

Τα σχολεία αυτά είναι τα: 101ο ,109ο, 142ο, 86ο, 41ο, 46ο, 44ο 152ο Δ.Σ Αθηνών, 19ο Δ.Σ Ν.Ιωνίας, 6ο Δ.Σ Κερατσινίου & Δ. Σ Ασωπίας Βοιωτίας.

Σκοπός της εκδήλωσης αυτής, που τείνει να γίνει θεσμός, είναι να προβληθεί και να διατηρηθεί ζωντανή η δημοτική μας παράδοσή, μέσα από τους χορούς που θα χορέψουν τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων.

Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει χορούς απ΄ όλα τα μέρη της χώρας, με εντυπωσιακές παραδοσιακές φορεσιές και με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από παραδοσιακούς οργανοπαίχτες και τραγουδιστές

Θεωρώντας ότι στη δύσκολη εποχή που ζούμε, η τόνωση της παράδοσης και της συλλογικότητας, μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις, είναι επιβεβλημένο χρέος όσων συμβάλλουν στην παιδεία των μαθητών, σας παρακαλούμε για την κατά κρίση σας προβολή – γνωστοποίηση της υπόψη εκδήλωσης.

 

Τηλέφωνο & Fax: 210 20 11 026
Picture
e – mail: mail@101dim-athin.att.sch.gr

You may also like...