3rd INTERNATIONAL SUMMER MUSIC ACADEMY

_2_~13η ΔΙΕΘΝΗΣ ΘΕΡΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
12-22Ιουλίου 2014 – Καβάλα
Με έδρα το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας θα πραγματοποιηθεί η 3η Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία (ΔΘΜΑ), δίνοντας την ευκαιρία στους νέους να παρακολουθήσουν σεμινάρια, εργαστήρια, ομιλίες, διαλέξεις και συναυλίες υψηλών προδιαγραφών, αλλά και να λάβουν μέρος στους διαγωνισμούς.
Η μεγάλη επιτυχία των δύο προηγούμενων διοργανώσεων (Ιούλιος 2012 & 2013), σε συνδυασμό με την παράλληλη έλλειψη σοβαρών μουσικών-εκπαιδευτικών διοργανώσεων υψηλών προδιαγραφών στην περιφέρεια με επίκεντρο τους νέους, οδήγησε αυτόματα όχι μόνο στη συνέχιση του θεσμού της Θερινής Μουσικής Ακαδημίας αλλά και στην διεύρυνσή του από πανελλήνια διοργάνωση σε διεθνή. Πρόκειται για τη συνέχιση ενός θεσμού που σηματοδοτεί τα μουσικά δρώμενα τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, και ο οποίος ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης πραγματικότητας.
Η 3ηΔΘΜΑ θα λάβει χώρα το διάστημα 12-22 Ιουλίου 2014. Την περίοδο αυτή θα πραγματοποιηθούν Θερινά Σεμινάρια (Πιάνου, Εγχόρδων, Πνευστών, Μονωδίας, Κλασικής& Ηλεκτρικής Κιθάρας, Κρουστών, Ακορντεόν, Ανώτερων Θεωρητικών &Σύνθεσης, Παλαιάς Μουσικής και Διεύθυνσης Χορωδίας) και Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί (Πιάνου, Εγχόρδων, Πνευστών, Μονωδίας, Κλασικής Κιθάρας,Κρουστών και Συνόλων Μουσικής Δωματίου).
Συμμετέχουν15 Δημοτικά Ωδεία, 10 Μουσικά Ιδρύματα του εξωτερικού (Musikhochschule Mannheim-Γερμανία,Conservatorio di Verona,Conservatorio di Padua,Conservatorio di Bari,Conservatorio di Brescia,Conservatorio di Triesteκαι Conservatorio di Venezia-Ιταλία,National Radio ofSofia [“Hristo Botev”Programme]-Βουλγαρία, Yasar University-Τουρκία,Krakow Music Academy-Πολωνία),54 Διδάσκοντες Δημοτικών Ωδείων και Ιδρυμάτων του εξωτερικού, και 2 Σύνολα in Residence (DIBATTISTA-LISO piano duo – Ιταλία, IdéeFixe Ensemble – Ελλάδα). Η ΔΘΜΑ θα συμπεριλάβει πολυεπίπεδες δράσεις: σεμινάρια (master classes),διαλέξεις, ομιλίες, εργαστήρια (workshops) και συναυλίες, σε θεματικές ενότητες και γνωστικά αντικείμενα της Κλασικής και της Σύγχρονης Μουσικής.
Στα σεμινάρια και τους διαγωνισμούς μπορούν να συμμετάσχουν σπουδαστές όλων των επιπέδων. Το διαγωνιστικό τμήμα είναι φτιαγμένο ανά επίπεδο σπουδών και ηλικιών, έτσι ώστε να έχουν δυνατότητα συμμετοχής όλοι οι σπουδαστές με τα προγράμματα των ετήσιων εξετάσεων του Ιουνίου.
Σημαντικό είναι ότι εκτός από τα βραβεία στους διαγωνισμούς θα προσφερθούν υποτροφίες ή εκπτώσεις διδάκτρων για το επόμενο σχολικό έτος (2014-15), τις οποίες θα διαθέσει κάθε Δημοτικό Ωδείο ανάλογα με τις αποφάσεις της διοίκησής του. Για τους σπουδαστές άνω των 20 ετών, τα βραβεία θα συνοδεύονται από ρεσιτάλ που θα διοργανώσουν τα Δημοτικά Ωδεία στον κύκλο “Νέοι Καλλιτέχνες”. Αντί αμοιβής, οι νέοι καλλιτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να προβληθούν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Με την πρωτοβουλία αυτήν τα Δημοτικά Ωδεία δίνουν ένα ισχυρό στίγμα ενόψει της κρίσης που περνάει η χώρα, αφενός επιβραβεύοντας μέσω του θεσμού των υποτροφιών την πρόοδο των ταλαντούχων σπουδαστών και αφετέρου στηρίζοντας τους γονείς τους και τον οικογενειακό προϋπολογισμό, ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση των σπουδών. Το κόστος των δράσεων είναι ειδικά διαμορφωμένο: περιλαμβάνει μειωμένες τιμές για την έγκαιρη καταβολή των διδάκτρων(EarlyBird) και εκπτωτική τιμή διαμονής, που ενσωματώνεται στα πακέτα συμμετοχών (συμπεριλαμβάνεται πρωινό).
Στην 3η ΔΘΜΑ, εκτός από το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, συμμετέχουν τα παρακάτω Δημοτικά Ωδεία (με αλφαβητική σειρά): Αλεξανδρούπολης,Βέροιας, Δράμας, Θέρμης, Θεσσαλονίκης, Πολίχνης, Aγ. Παύλου, Κοζάνης, Λαμίας, Λάρισας,Πολυγύρου, Πτολεμαΐδας, Πυλαίας-Χορτιάτη και Φλώρινας. Η 3η ΔΘΜΑ υποστηρίζεται διοργανωτικά από την BeArtive.
Πληροφορίες – Συμμετοχές
Website:http://summermusicacademy.blogspot.gr/ | E-mail: insumacademy@gmail.com
Τηλέφωνα Γραμματείας Ακαδημίας: 6936.491575 | 6944.333401 | 6944.208395
Το αναλυτικό πρόγραμμα της Ακαδημίας θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες
Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων είναι η 10η Ιουλίου 2014

You may also like...