38 Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

DRAMAΑπό τις 14 έως τις 19 Σεπτεμβρίου
Οι μικρομηκάδες της Δράμας είναι έτοιμοι για την 38η διοργάνωση του κινηματογραφικού φεστιβάλ, που τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει αποκτήσει διεθνή χαρακτήρα. Παρόλο που φέτος συμπίπτει με την τελευταία προεκλογική εβδομάδα, κινηματογράφος – προεκλογικός πυρετός, σημειώσατε 1.Συνολικά, σε όλα τα τμήματα του φεστιβάλ θα προβληθούν 210 ταινίες, ελληνικές και ξένες, κυρίως νέων σκηνοθετών, που επελέγησαν από τον καλλιτεχνικό διευθυντή, Αντώνη Παπαδόπουλο, με στόχο την πολυμορφία, την ποικιλία και τη φρεσκάδα του νέου αίματος.
Βραβείο στο ελληνικό, διαγωνιστικό τμήμα διεκδικούν 41 ταινίες, οι περισσότερες ανεξάρτητες παραγωγές.
Μυθοπλασία, animation και ντοκιμαντέρ, η θεματική τους εμπνέεται από όσα μείζονα συμβαίνουν γύρω μας και η ματιά συνήθως εκπλήσσει με την καινοτομία, το απρόβλεπτο, την ανθρωπιά και τη φρεσκάδα της.
Στο επίκεντρο, πρόσφυγες και μεταναστευτικές ροές, ανεργία, οικονομική κρίση, περιβάλλον και εφιαλτική υποβάθμιση, ιστορίες από το τεχνολογικό μέλλον, και βεβαίως ανθρώπινες σχέσεις, μοναξιά όπως και βαθιά αισθήματα εκεί, όπου με τίποτα δεν το περιμένεις.
Στο φεστιβάλ Δράμας θα έχει επίσης ειδικές προβολές για παιδιά και φέτος την ενότητα Βαλκανικό Πανόραμα με τρία αφιερώματα.
Στις ταινίες μικρού μήκους, θα δούμε δημοφιλείς και καταξιωμένους ηθοποιούς – Λυδία Φωτοπούλου, Υβόννη Μαλτέζου, Αντώνη Καφετζόπουλο, Αναστάση Κολοβό κ.α., την όμορφη κόρη του Γιώργου Χωραφά, Ζωή και τον τραγουδοποιό Πάνο Μουζουράκη στο υποκριτικό του ντεμπούτο.
Στη Δράμα έχουν επίσης δώσει ραντεβού Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, καθώς και νέοι σκηνοθέτες, κινηματογραφιστές, ηθοποιοί και δημοσιογράφοι – άλλοι που είναι στην αρχή της δημιουργικής και καλλιτεχνικής τους πορείας και βεβαίως, πρωτοεμφανιζόμενοι.
Masterclass με θέμα, «Η νέα τεχνολογία στον κινηματογράφο και η εφαρμογή της» (16/9) θα δώσει ο διευθυντής φωτογραφίας, Γιώργος Αρβανίτης, με την πολύτιμη εμπειρία και το διεθνές, πλέον, κύρος του.
Στην Αθήνα, το Φεστιβάλ Δράμας δίνει ραντεβού στο Τριανόν, τέλος Οκτωβρίου (29/10 – 4/11), όπου και θα προβληθούν οι βραβευμένες ταινίες του Διεθνούς Διαγωνιστικού τμήματος και όλες οι ελληνικές.

You may also like...