35ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας

Ένα πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών με διακεκριμένα χορωδιακά σύνολα, A Cappella και με οργανική συνοδεία, παρουσίασε το Φεστιβάλ στους φίλους του το Σαββατοκύριακο στις 9 και 10 Δεκεμβρίου και στην Καρδίτσα 26 και 27 Δεκεμβρίου.

Το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας έχοντας ως στόχο την αποκέντρωση των εκδηλώσεων του και την επαφή ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων με την ποιοτική μουσική, το χορωδιακό τραγούδι κλπ. υλοποιεί εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη του Νομού, και τώρα στο Μουζάκι.

Κάθε χρονιά η συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας από πλευράς σολίστ υπερβαίνει τους 30 συμμετέχοντες από το εξωτερικό
(Ιταλία, Σερβία, Η.Π.Α., Βουλγαρία, Ν. Κορέα, Ρωσία κλπ.) και την Ελλάδα, ενώ οι συμμετέχοντες μουσικοί-χορωδοί υπερβαίνουν κατ’ έτος τους 7.000 μουσικούς – χορωδούς – εκτελεστές.

Οι καλύτερες χορωδίες του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας θα προταθούν να λάβουν μέρος στο μεγάλο μουσικό Campus – CORSI ESTIVI MUSICALI που θα πραγματοποιηθεί στο Σαλέρνο της Ιταλίας από 23 έως 28 Ιουλίου 2018.

Μεγάλη είναι η συμμετοχή των χορωδιών στο 35ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας. Στον κορυφαίο θεσμό του Νομού Καρδίτσας, πρότυπο επαρχιακού Διεθνούς Φεστιβάλ θα λάβουν μέρος χορωδίες από Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Πρώτη Σερρών, Κέρκυρα, Λάρισα, Πάτρα, Αθήνα, Αμφίπολη, Στυλίδα, Κάριανη Καβάλας, Τρίκαλα, Νεμέα, Κερατσίνι, Καρδίτσα, κ.α.

Το Σαββατοκύριακο η καρδιά της χορωδιακής Ελλάδας χτύπησε στο Νομό Καρδίτσας και στο Μουζάκι με τη συμμετοχή περίπου 800 χορωδών, που έλαβαν μέρος στον κορυφαίο χορωδιακό θεσμό της Ελλάδας. Για 35 χρόνια το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας παραμένει μια σταθερά για τον κόσμο της χορωδιακής μουσικής στην Ελλάδα και Διεθνώς.

Το συγκεκριμένο Χορωδιακό Φεστιβάλ, στο οποίο έχουν λάβει μέρος κορυφαίες χορωδίες από κάθε γωνιά της γης, διακεκριμένες ορχήστρες και σπουδαίοι σολίστ, οργανώνεται από το 1983 στην Καρδίτσα και αποτελεί κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός, ενώ υλοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μαέστρου και Καθηγητή Νίκου Ευθυμιάδη.

Το 35ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι αφιερωμένο στους κορυφαίους συνθέτες Umberto Giordano (1867-1948) για τα 150 χρόνια από τη γέννησή του, Georg Philipp Telemann (1681-1767) για τα 250 χρόνια από τη γέννησή του, Antonio Lotti (1667-1740) για τα 350 χρόνια από τη γέννησή του, Giovanni Francesco Anerio (1567-1630) για τα 450 χρόνια από τη γέννησή του, Claudio Monteverdi (1567-1643) για τα 450 χρόνια από τη γέννησή του, Gioseffo Zarlino (1517-1590) για τα 500 χρόνια από τη γέννησή του και Heinrich Isaac (1450-1517) για τα 500 χρόνια από το θάνατό του.

Ο κορυφαίος φεστιβαλικός θεσμός του Νομού για 35 χρόνια κατάφερε να κρατήσει ζωντανή την ποιοτική μουσική, την κλασσική και το χωροδιακό τραγούδι στον Νομό Καρδίτσας. Ένας θεσμός καταξιωμένος με διεθνές κύρος και μεγάλη απήχηση στους μουσικούς κύκλους της Ελλάδας και του Εξωτερικού, θεσμός -πρότυπο επαρχιακού Φεστιβάλ. Στην πολύχρονη διαδρομή του δημιουργήθηκαν υποδομές για συνεργασίες με πολιτιστικούς φορείς και Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Οι φίλοι της χορωδιακής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αξιόλογες χορωδίες που θα ερμηνεύσουν έργα διαφόρων εποχών, ύφους και ήθους με συνοδεία οργάνων και μη.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις γιορτές των Χριστουγέννων με την Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της 2ης Ημέρας των Χριστουγέννων (Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017 στις 12:15 μ.μ.) στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας με την παρουσίαση έργων των Χέντελ, Βιβάλντι κλπ. και το αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας(Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017 στις 8:15 μ.μ) στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «Ωδείου Καρδίτσας Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης» με την ευκαιρία συμπλήρωσης 40 χρόνων από τον θάνατό της.

Το 35ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας παρουσίασαν ν η Λίλα Αγγέλη και ο Αλέξης Κωστάλας. Επίσης παρευρέθησαν κορυφαίες προσωπικότητες όπως ο Ακαδημαϊκός Θεόδωρος Αντωνίου, διάσημος Συνθέτης και Μαέστρος, ομότιμος καθηγητής σύνθεσης του Πανεπιστημίου της Βοστώνης (ΗΠΑ), Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, η Κοσμήτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Nis (Σερβία) Suzana Kostic, ο συνθέτης και μαέστρος Δημήτρης Μηνακάκης, ο συνθέτης Χρήστος Αναστασίου ως μέλη της Διεθνούς Καλλιτεχνικής Επιτροπής.

 

You may also like...