34ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου

Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, είναι το μοναδικό φεστιβάλ στον κόσμο που πραγματοποιείται δύο φορές τον χρόνο, χειμώνα και καλοκαίρι. Διοργανώνεται από το Ωδείο Φουντούλη, τη Διεύθυνση Πολιτισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών.
Καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο διεθνούς φήμης κιθαριστής – συνθέτης και καθηγητής Γιώργος Φουντούλης. Επίσημοι προσκεκλημένοι του φεστιβάλ είναι οι διάσημοι Αμερικανοί κιθαριστές και καθηγητές τους Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια David Grimes, Michael Nigro και Gregory Newton. Επίτιμος προσκεκλημένος είναι ο μεγάλος δάσκαλος της κιθάρας Βαγγέλης Μπουντούνης.
Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνονται συναυλίες, σεμινάρια, διαγωνισμοί και διαλέξεις κιθάρας. Στην κύρια συναυλία του φεστιβάλ, το Σάββατο 8 Ιουλίου, στις 9μ.μ., εμφανίστηκε η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Φουντούλη και του σπουδαίου Αμερικανού κιθαριστή και μαέστρου David Grimes, ενώ συμμετείχαν διεθνείς σολίστ.

Η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου είναι μια ορχήστρα όλης της πόλης του Βόλου με παγκόσμια ακτινοβολία. Ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 από τον Γιώργο Φουντούλη, με μια μεγαλειώδη συναυλία υπό τη διεύθυνση του μεγάλου δάσκαλου και μαέστρου Βαγγέλη Μπουντούνη, στα πλαίσια του 16ου Χειμερινού Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου, παρουσία του δημάρχου κ. Αχιλλέα Μπέου και στελεχών του δήμου. Συμμετέχουν κιθαριστές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες από το Βόλο, από άλλες πόλεις και από άλλες χώρες, καθώς και σπουδαστές κιθάρας απ’ όλα τα ωδεία του Βόλου και όχι μόνο. Διευθύνεται από κορυφαίους μαέστρους απ’ όλο τον κόσμο.
O David Grimes έρχεται από την Καλιφόρνια για να διευθύνει την Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου στα έργα του Γιώργου Φουντούλη «Delirium», «Αντίλαλος» και «Ρεμπέτικο», το Σάββατο 8 Ιουλίου στο Ανοιχτό Θέατρο Βόλου. Ο David Grimes, σημειωτέον, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της κιθάρας, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, πρόεδρος επί σειρά ετών του «Guitar Foundation of America», του μεγαλύτερου οργανισμού κιθάρας στον κόσμο) και ενεργό μέλος επί σειρά ετών του «Volos World Guitar Festival».

Call 24210 24816

Volos Guitar Festival – Θερινό Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου

yorgos@foudoulis.gr

 

You may also like...