31ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

003Από 20 έως 29 Μαρτίου 2015 θα πραγματοποιηθεί το 31ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που οργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας και με την υποστήριξη της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων.
Ήδη, έχει αρχίσει να κοινοποιείται η προκήρυξη με τους όρους συμμετοχής σε όλους τους ερασιτεχνικούς θεατρικούς θιάσους που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και την Κύπρο και, για άλλη μια φορά, το ενδιαφέρον αναμένεται να είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικό.
Πρόκειται, εξάλλου, για το μοναδικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που πραγματοποιείται σε όλη τη χώρα επί τόσα πολλά χρόνια και με τέτοια απήχηση. Γι ΄ αυτό και οι διοργανωτές θέτουν τον πήχη των στόχων ακόμα πιο ψηλά ετοιμάζοντας ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων αντάξιο τόσο του κύρους του θεσμού, όσο και των προσδοκιών του θεατρόφιλου κοινού.
Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής ξεκίνησε και θα διαρκέσει μέχρι και το τέλος του Ιανουαρίου 2015.
Πιο αναλυτικά, η προκήρυξη με τους όρους συμμετοχής έχει ως εξής :
«Α.  Έχουμε την τιμή να σας γνωρίσουμε ότι η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας, και την υποστήριξη της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, οργανώνει, από 20 έως 29 Μαρτίου 2015, το  31ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, που στοχεύει στην ενθάρρυνση της ερασιτεχνικής δημιουργίας και στην καλλιέργεια θεατρικής παιδείας στην ευρύτερη περιοχή.
Το Φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και θα λάβουν μέρος 8 θίασοι οι οποίοι θα επιλεγούν από Επιτροπή Επιλογής Έργων.
Η Κριτική Επιτροπή, που θα αποτελείται από σημαντικές προσωπικότητες του θεάτρου, θα επιλέξει:

 • Τρία Βασικά βραβεία 2. Σκηνοθεσίας

 

  • 3. Επιλογής Κειμένου
  • 1. Καλύτερης παράστασης
 • Δέκα τιμητικά 2. Α’ Γυναικείου Ρόλου 4. Β’ Γυναικείου Ρόλου 6. Ενδυματολογίας8. Μουσικής Σύνθεσης 10. Προγράμματος

 

 • Επίσης, θα αποδοθεί και το ειδικό Βραβείο Κοινού.
 • 9. Μουσικής Επένδυσης
 • 7. Σκηνογραφίας
 • 5. Β’ Ανδρικού Ρόλου
 • 3. Α’ Ανδρικού Ρόλου
 • 1. Πρωτότυπου Κειμένου
 
Β. ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 1. Βιογραφικό του ερασιτεχνικού θιάσου (απαραίτητα και τα στοιχεία επικοινωνίας με κάποιο μέλος ή μέλη της ομάδας)
 2. DVD της θεατρικής παράστασης με τους συντελεστές που θα μετάσχουν στο Φεστιβάλ (οι οποίοι θα πρέπει να είναι οι ίδιοι που θα λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ), φωτογραφίες και – εφόσον η παράσταση επιλεγεί – αναλυτικό σημείωμα με τους ηθοποιούς και τους ρόλους που ερμηνεύει ο καθένας από αυτούς, αλλά και όλους τους υπόλοιπους συντελεστές και τις ιδιότητές τους (σκηνογραφία, ενδυματολογία, μουσική σύνθεση, μουσική επιμέλεια κλπ). Το υλικό που θα μας αποσταλεί δεν θα επιστραφεί.
 3. Το θεατρικό έργο δεν θα πρέπει να έχει παρουσιαστεί την τελευταία χρονιά (επισυνάπτουμε αναλυτική κατάσταση με τα έργα που παίχτηκαν κατά το έτος 2014).
 4. Για τη συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ είναι απαραίτητη η έγγραφη άδεια του συγγραφέα, του μεταφραστή ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου φορέα.
 5. Ο κάθε θίασος μπορεί να συμμετάσχει μόνον με ένα έργο 7. Η συμμετοχή πρέπει να κατατεθεί στα γραφεία της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων (Ιεζεκιήλ 34, 4ος όροφος, Καρδίτσα, Τ.Κ. 43100) το αργότερο μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2015 (σφραγίδα Ταχυδρομείου ή κούριερ).Τα έργα που παρουσιάστηκαν την τελευταία χρονιά1) «Κομεντία» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Περιγιαλίου «ΑΠΟΛΛΩΝ» Δήμου Κορινθίων3) «Η Νύχτα των Μυστικών» του Γκάμπριελ Αρούτ από το Θεατροδρόμιο Κοζάνης5) «Ο Σέντζας» από τη Θεατρική Ένωση «ΑΝΔΡΑΣΗ ΄ 13» Δήμου Κηφισιάς7) «Οδυσσέας» από τον Όμιλο Φίλων Θεάτρου Λειβαδιάς 
 6. 8) «Εθνικότητά μου το χρώμα του ανέμου» από το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα
 7. 6) «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική» από το Ελληνικό Θεατρικό Εργαστήρι Βρυξελλών
 8. 4) «Το Σκλαβί» από τη Θεατρική Ομάδα «ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ» Δήμου Ζίτσας
 9. 2) «Ήταν όλοι τους παιδιά μου» από τη Θεατρική Ομάδα Δήμου Λαυρίου «ΕΞΟΡΥΞΗ»
 10. 30ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας (2014)
 11. 6.  Η συνολική διάρκεια της κάθε παράστασης δεν θα πρέπει να είναι μικρότερη των 50 ΄.

You may also like...