30.000 άτομα «πήγαν σινεμά στο Κατράκειο»

Cinema Paidia_2130.000 άτομα «πήγαν σινεμά στο Κατράκειο»
Περισσότερα από 30.000 άτομα ήταν οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες του 2ου Παιδικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου που φιλοξενήθηκε στο Κατράκειο Θέατρο. Και είναι σημαντικό στην εποχή μας να βλέπεις παιδικά χαμόγελα να ανθίζουν και τους γονείς να μπορούν να ικανοποιούν την ανάγκη για ψυχαγωγία των παιδιών τους χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Από τις 16 έως τις 22 Ιουνίου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πρωτότυπα εργαστήρια πλαστελίνης, σαπουνιού και μπισκότου, παραστάσεις θεάτρου σκιών και μαριονέτας και να απολαύσουν παιδικές ταινίες στη μεγαλύτερη κινηματογραφική οθόνη που υπάρχει στην Ελλάδα.
Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:
«Είμαστε πολύ συγκινημένοι που καταφέραμε και αυτή τη χρονιά να αυξήσουμε των αριθμό των επισκεπτών του φεστιβάλ. Χωρίς κανένα κόστος για το Δήμο οι μικροί μας φίλοι διασκέδασαν στο μεγαλύτερο πάρτι για παιδιά που διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά στο Κατράκειο θέατρο με ελεύθερη είσοδο. Παράλληλα εκτός από το ψυχαγωγικό χαρακτήρα αυτού του φεστιβάλ ενισχύσαμε και την κοινωνική μας δράση αφού όσοι επιθυμούσαν έφεραν τρόφιμα τα οποία θα διατεθούν στις αδύναμες οικογένειες που έχει καταγράψει η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου μας.
Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε δεν θα σταματήσουμε να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των παιδιών και να δημιουργούμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να ζουν και να μεγαλώνουν σε μια ανθρώπινη πόλη με προτάσεις ψυχαγωγίας χωρίς να επιβαρύνεται η ελληνική οικογένεια».
Το φεστιβάλ μπορεί να τελείωσε αλλά ξεκινούν οι προετοιμασίες για το επόμενο που θα είναι ακόμη πιο πλούσιο σε διαδραστικά παιχνίδια και με περισσότερες ταινίες για τους μικρούς μας φίλους γιατί τα παιδικά χαμόγελα σ’αυτή την πόλη δεν πρόκειται να λείψουν ποτέ.

You may also like...