3ο Port Festival

port festivalΤο 3ο Port Festival έχει εντάξει στις παράλληλες δράσεις του, όπως κάθε χρονιά, καλλιτεχνικά εργαστήρια που απευθύνονται στους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του. Φέτος τα εργαστήρια αυτά έχουν αυξηθεί κατά πολύ σε αριθμό και είναι εννέα.
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή, όπου είναι απαραίτητο, μέχρι και την Παρασκευή 31 Ιουλίου. Κατά τη διάρκεια της τριήμερης διεξαγωγής του φεστιβάλ -1, 2 και 3 Αυγούστου- λοιπόν, θα έχετε τη δυνατότητα να συμμετάσχετε ενεργά στα ακόλουθα εργαστήρια (παρέχονται περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας με τον υπεύθυνο του κάθε εργαστηρίου).
Τετραήμερο Εργαστήρι «Port News»
Ομάδα εθελοντών του Port καταγράφει τις δραστηριότητες του φεστιβάλ, παίρνει συνεντεύξεις από τους καλλιτέχνες, εκφράζει ιδέες, απόψεις και ανησυχίες μέσα από βίντεο, φωτογραφίες και κείμενα τα οποία θα αναρτώνται στην κατηγορία Νέα της επίσημης ιστοσελίδας: www.portfestival.gr. Συντονισμός: Ηρώ Ρήγα και Κων/νος Σπηλιόπουλος.
Τριήμερο Εργαστήρι κινουμένου σχεδίου
Περνώντας μια βόλτα από το περίπτερο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους θα συναντήσετε μέλη των ομάδων Mythos Project και Zizanimation18+ τα οποία θα καθοδηγούν τα μικρά (αλλά και μεγάλα) παιδάκια ώστε να δημιουργήσουν κινούμενα σχέδια με την τεχνική stop motion.
Εργαστήρι ζωγραφικής σε γυαλί
Είσαι υπέρμαχος της ανακύκλωσης; Σου αρέσει η ζωγραφική; Μήπως έχεις έμπνευση και πολλή όρεξη; Κι εμείς το ίδιο! Γι’ αυτό οι εθελόντριες του φεστιβάλ Έφη Ραδαίου, Λία Ποζάντζη και Σοφία Συρογιάννη προσκαλούν μικρούς και μεγάλους στο εργαστήρι ζωγραφικής σε γυαλί. Γυάλινα βάζα περιμένουν τη βοήθειά σας για να αλλάξουν όψη και να γεμίσουν χρώματα. Παιδιά όλων των ηλικιών αλλά και εσείς που νιώθετε παιδιά είστε ευπρόσδεκτοι την Κυριακή 2 Αυγούστου, στις 7:30 το απόγευμα. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στο: 6983027852.
«Κυνήγι του κρυμμένου Θησαυρού» από το «Ονειροδρόμιο»
Και φέτος το Εργαστήρι Θεάτρου Έκφρασης και Φαντασίας «Ονειροδρόμιο» δίνει το παρόν στο Port Festival, την όμορφη γιορτή που λαμβάνει χώρα τα τελευταία χρόνια στο άλσος Κατακόλου, καλώντας τους μικρούς του φίλους σε ένα αξέχαστο ταξίδι παιχνιδιού και δημιουργικής έκφρασης. Το «Ονειροδρόμιο» συμμετέχει στη γιορτή του λιμανιού με ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο και προσαρμοσμένο στις συνθήκες του φεστιβάλ, που αξιοποιεί με εμπνευσμένο τρόπο το φυσικό τοπίο και περιλαμβάνει δραστηριότητες δημιουργικής γραφής, τεχνικές θεατρικής έκφρασης, παιχνίδια γνώσης, καθώς και μία πρωτότυπη εκδοχή-έκπληξη του γνωστού παιχνιδιού «Κυνήγι του κρυμμένου Θησαυρού», που θα μείνει αξέχαστη στους μικρούς εξερευνητές. Την Κυριακή 2 Αυγούστου, στις 7:30 το απόγευμα το «Ονειροδρόμιο» γίνεται το εισιτήριό σας σε μία μοναδική εμπειρία έκφρασης και φαντασίας. Μην το χάσετε! Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στο: 6981044266.
«Η Αγάπη σώζει τον πλανήτη μας»
Ο Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού «ΙΧΝΟΣ» παρουσιάζει μια έμμετρη οικολογική ιστορία, όπου Γη – Ήλιος – Σελήνη και Μητέρα Φύση με τα παιδιά της ανακαλύπτουν τον τρόπο για να σωθεί ο πλανήτης μας από τη ρύπανση. Η «Αγάπη σώζει τον πλανήτη μας» αποτελεί τη βάση μιας βιωματικής θεατρικής εμπειρίας για τα παιδιά που θα βρεθούν στο άλσος Κατακόλου, τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, στις 7:30 το απόγευμα. (Σύνολο: 15 παιδιά). Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στο: 6939240878 και: ixnosgv1@hotmail.com
Εργαστήρια από τους «ΗλειοΤέχνες»
Ο Πολιτιστικός & Καλλιτεχνικός Σύλλογος Ν. Ηλείας «ΗλειοΤέχνες» μοιράζεται τα μυστικά του με το κοινό του Port Festival μέσα από τα ακόλουθα τέσσερα καλλιτεχνικά εργαστήρια:
Εργαστήρι κατασκευής κοσμήματος (τεχνική macramé)
Tο να κατασκευάσεις ένα κόσμημα είναι κάτι απλό, αρκεί να το τολμήσεις! Το Σάββατο 1η Αυγούστου στις 7:30 μ.μ., θα σας δοθεί η ευκαιρία να εκδηλώσετε το δημιουργικό κομμάτι του εαυτού σας, μέσα από τη συμμετοχή σας στο εργαστήρι κατασκευής κοσμήματος από τη Μαντώ Γρηγοροπούλου. Θα χρησιμοποιηθούν κηροκλωστές για να δημιουργήσουμε βραχιόλια (χεριού ή ποδιού) με την τεχνική του macramé. Τα υλικά (κηροκλωστές, μεταλλικά στοιχεία, ξύλινες χάντρες, ψαλίδια κ.α.) θα παρέχονται από το εργαστήρι. Δεν απαιτούνται προηγούμενες γνώσεις. Στόχος: Να φύγουν όλοι οι συμμετέχοντες με τουλάχιστον ένα ολοκληρωμένο βραχιόλι (είτε χεριού, είτε ποδιού). (Σύνολο: 15 παιδιά ή ενήλικες). Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στο: 6983471041.
Εργαστήρι «Η μπλούζα που έγινε τσαντάκι»
Μια μεταμόρφωση που δεν φαντάζεστε πολύ εύκολα ότι μπορεί να γίνει, ή μήπως δεν φαντάζεστε ότι μπορεί να γίνει πολύ εύκολα; Η απάντηση θα δοθεί το Σάββατο 1 Αυγούστου στις 7:30 μ.μ., από την Εύα Δαφνερού. Ένα δημιουργικό και αρκετά χρηστικό εργαστήρι που θα μας βοηθήσει να διώξουμε εντελώς απ τη ζωή μας την πλαστική και τη χάρτινη σακούλα και στη θέση τους να βάλουμε μια όμορφη υφασμάτινη και πάνω απ’ όλα χειροποίητη τσάντα! Υλικά: Μικρές-μεγάλες, κοντές-μακριές, στενές-φαρδιές, παλιές μπλούζες, κορδελίτσες, κουμπάκια και ψαλίδια! Μαγικό συστατικό: Όρεξη! (Σύνολο: 15 παιδιά ή ενήλικες). Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στο: 6970583084.

Εργαστήρι κατασκευής κοσμήματος (με ύφασμα)

Τη δεύτερη μέρα του Port, Κυριακή 2 Αυγούστου στις 7:30 μ.μ., ανακυκλώνουμε και δημιουργούμε υπό την καθοδήγηση της Ντίνας Αρχοντοπούλου. Υπάρχουν πολλές τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε τα δικά σας χειροποίητα κοσμήματα. Όποιο υλικό και αν φανταστείτε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, αρκεί να έχετε την κατάλληλη ιδέα. Ψάχνοντας στην ντουλάπα όλο και κάποιο φόρεμα ή μπλούζα θα έχουμε βαρεθεί. Ε, λοιπόν ήρθε η ώρα να τα ανακυκλώσουμε και να τα μετατρέψουμε σε ένα καταπληκτικό κολιέ ή βραχιόλι. Το αποτέλεσμα πάντα παραμένει συναρπαστικό, γιατί είναι δημιουργία μας και θα είναι μοναδική. (Σύνολο: 15 παιδιά ή ενήλικες). Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στο: 6976800402.
Εργαστήρι παρασκευής σαπουνιού
Λουλούδια, καρδιές, χρώματα και αρώματα θα είναι αυτά που θα πάρετε μαζί σας ολοκληρώνοντας το σεμινάριο για την κατασκευή σαπουνιών γλυκερίνης που παραδίδει η Μαρία Παπαδοπούλου, την Δευτέρα 3 Αυγούστου στις 7:30 μ.μ. Με απλές συνταγές και απλά βήματα θα παρασκευάσετε σαπούνια σε διάφορα χρώματα και αρώματα. Με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίσετε τα υλικά και θα δείτε αν το σαπούνι είναι για σας η τέχνη που σας ταιριάζει. (Σύνολο: 15 ενήλικες). Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στο: 6932449032.

You may also like...