3ο Φεστιβάλ Via Egnatia 2017

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, αποφάσισε τη διάθεση 20.000 ευρώ με ΦΠΑ για την υποστήριξη του 3ου Φεστιβάλ Via Egnatia 2017 που θα πραγματοποιηθεί κατά μήκος της αρχαίας ιστορικής Εγνατίας από τις 13 Αυγούστου έως τις 24 Σεπτεμβρίου.
Στόχος είναι η ανάδειξη της αρχαιολογικής, θρησκευτικής, πολιτιστικής κληρονομιάς και των περιοχών ιδιαίτερης οικολογικής σημασίας που λειτουργεί ως μέσο περιφερειακής ανάπτυξης και αποσκοπεί στην τόνωση της οικονομικής, πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. καθώς και η ενίσχυση της βελτίωσης της ποιότητας της ζωής της τοπικής κοινωνίας.
Προγραμματίζονται μουσικές συναυλίες, χορωδιακές εκδηλώσεις, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, παραδοσιακοί χοροί και μουσική, φωτογραφική και χαρτογραφική παρουσίαση αξιόλογων σημείων του πολιτισμού και του περιβάλλοντος της περιοχής, με επίκεντρο την Αρχαία Εγνατία Οδό και πλήθος άλλων εκδηλώσεων. Δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας με τη συμμετοχή πολιτών της καθώς και από άλλες περιοχές του Ελλαδικού χώρου.

You may also like...