3ο Φεστιβάλ Κιθάρας στην Καρδίτσα

103635_thumb1Ολοκληρώθηκε στην Καρδίτσα στην Λίμνη Πλαστήρα, με επιτυχία το 3ο Φεστιβάλ Κιθάρας ένα από τα μεγαλύτερα κιθαριστικά φεστιβάλ της Ευρώπης.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 120, ενώ υπήρξε υψηλότατο επίπεδο τόσο των Σολίστ-Καθηγητών, όσο και των μαθητών που συμμετείχαν.
Συναυλίες έδωσαν, το κιθαριστικό ντουέτο φλαμένκο Flamenco Guitar Duet, που αποτελείται από τους Θεσσαλούς κιθαριστές, Σπύρο Τσιώλη και Δημήτρη Μπάρδα, η πολυβραβευμένη νεαρή κιθαρίστρια Κατερίνα Καρυώτη, ο Σολίστ και κορυφαίος παιδαγωγός της κιθάρας Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος, ο διεθνούς φήμης 20χρονος Σολίστ Βασίλης Δίγκος, νικητής των μεγαλύτερων διεθνών διαγωνισμών κιθάρας και το εξαιρετικό, μοναδικό για Ελληνικά δεδομένα μουσικό σύνολο ArtGuitaristas, υπό την Διεύθυνση του Μαέστρου Πέτρου Ρίστα. Το Φεστιβάλ λάμπρυναν με την παρουσία τους, η «ζωντανή» ιστορία της κιθάρας της Ελλάδας, Βαγγέλης Μπουντούνης και η Σολίστ Μάρω Ραζή.

Στα Σεμινάρια του Φεστιβάλ δίδαξαν εκτός των παραπάνω ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Στέλιος Μούστος, ο παιδαγωγός, Τάσος Δίγκος, και ο Συνθέτης-Καθηγητής Ανωτέρων Θεωρητικών Παναγιώτης Αδάμ. Έκθεση Κιθάρας πραγματοποιήθηκε από τον Έλληνα κατασκευαστή Ανδρέα Μαδημένο.

Στον Διαγωνισμό των Κιθαριστικών Συνόλων του Φεστιβάλ βραβεύθηκαν με Α΄ βραβείο το Κιθαριστικό Σύνολο ΝΙ.ΡΕ. Κιθάρες του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, του Καθηγητή Αντώνη Μυτακίδη, με Β΄ βραβείο το Κιθαριστικό Σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, του Καθηγητή Διονύση Μικέλη, ενώ το Γ΄ βραβείο δεν απονεμήθηκε.

Στον διαγωνισμό ηλικίας μέχρι 13 ετών του Φεστιβάλ βραβεύθηκαν με Α΄ βραβείο η Χρυσοβαλλάντια Δρούγκα, με Β΄βραβείκο ο Γιάννης Μιχαηλίδης, ενώ το Γ΄ βραβείο δεν απονεμήθηκε.

Στον διαγωνισμό ηλικίας μέχρι 17 ετών του Φεστιβάλ βραβεύθηκαν με Α βραβείο ο Στέλιος Κανδυλάκης, με Β΄ βραβείο ο Βασίλης Μουράτης ενώ το Γ΄ βραβείο δεν απονεμήθηκε.

Στον διαγωνισμό των Σολίστ του Φεστιβάλ βραβεύθηκαν με Α΄ βραβείο που ήταν κιθάρα αξίας 2.700 ευρώ του Έλληνα κατασκευαστή Ανδρέα Μαδημένου, καθώς και πρόσκληση ως Σολίστ στο 4ο Φεστιβάλ κιθάρας Καρδίτσας, ο Χρήστος Σάρκατζης με Β΄ βραβείο ο Γιώργος Κολοβός, ενώ το Γ΄ βραβείο μοιράστηκαν οι Παύλος Κλεώπας καιο Γιώργος Βελισσαρίδης.

Το Φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους, η Γερόντισσα Διοδώρα, της Ιεράς Μονής Πέτρας Καραϊσκάκη, ο Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος, ο Πρόεδρος των Ορθοδόξων Ιερών Μονών Νορβηγίας κ. Γκλεν και πολλοί επίσημοι των Δημοτικών Αρχών της περιοχής και της Περιφέρειας.

Media
Καρδίτσα: Επιτυχημένο το 3ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσα: Επιτυχημένο το 3ο Φεστιβάλ Κιθάρας

You may also like...