3ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης

13000326_990376471058604_3798548082506713397_nΤο Ωδείο «ΝΕΑΠΟΛΙΣ» συμμετείχε με τους καθηγητές και τους μαθητές του στο 3ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης, του Συλλόγου Ελλήνων κιθαριστών, που πραγματοποιήθηκε από τις 5-7 Μαΐου στην ακριτική Κομοτηνή.
Καλλιτεχνικός διευθυντής ήταν ο Δημήτρης Σβυντρίδης ενώ την διοργάνωση ανέλαβε ο Στέλιος Γκόλγκαρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων κιθαριστών.
Η βραδιά που αναμενόταν να κλέψει τις εντυπώσεις –όπως και έγινε- ήταν στις 6 Μαΐου στο Αμφιθέατρο της Φιλοσοφικής σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου –και όχι στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής στο οποίο αρχικά είχε ανακοινωθεί- κατά την οποία εμφανίστηκαν στη σκηνή οι σολίστ Μιχάλης Σουρβίνος, ο Γιάννης Γιαγουρτάς, η ορχήστρα εγχόρδων “RICERCAR” της Θεσσαλονίκης καθώς ακούστηκε και σε πρώτη Πανελλήνια εκτέλεση το έργο του Δ. Σβυντρίδη «Θρακιώτικο Κοντσέρτο» το οποίο καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.
Ακολούθησαν οι εκατό (100) κιθαριστές -ανάμεσά τους δέκα (10) μαθητές του ωδείου μας- οι οποίοι ερμήνευσαν γνωστές μελωδίες που «ταξίδεψαν» μουσικά το κοινό. Eνδεικτικά αναφέρουμε : «το Βαλς των χαμένων ονείρων του» Μ. Χατζιδάκι, τον «Κεμάλ», «το Βαλς του Ηρωδείου», του Β. Μπουντούνη αλλά και τη μουσική της γνωστής ταινίας “Amelie” του Υann Tiersen καθώς και τον «Ζωναράδικο», Παραδοσιακό Θράκης.
Ο Διευθυντής του συνόλου κ. Βαγγέλης Μπουντούνης, εξαίρετος μουσικός με «βαρύ» βιογραφικό με συναυλίες στο Ηρώδειο και σε πολλές μεγάλες πόλεις του εξωτερικού και ηχογραφήσεις με τον αξέχαστο Μάνο Χατζιδάκι, έκανε την εξής δήλωση «εδώ στην ακριτική Κομοτηνή αισθάνομαι πιο Έλληνας από ποτέ» και το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα.
Το Ωδείο μας στήριξε με κάθε δυνατό τρόπο αυτό το θεσμό.
Στις 6 Μαΐου ο καλλιτεχνικός διευθυντής μας Κωνταντίνος Χίζαρης μαζί με τον Γιάννη Κεραμίδη εμφανίστηκαν στο ‘Ιδρυμα Παπανικολάου με την παράσταση «Θρυλική Ιστορία του Τανγκό». Το ίδιο βράδυ πραγματοποιήθηκε η συναυλία των 100 κιθαριστών στην οποία συμμετείχαμε με το 10μελές σύνολό μας ενώ επί σκηνής εμφανίστηκαν και οι καθηγητές των παιδιών από τα Μουσικά σχολεία Καβάλας, Δράμας Ξάνθης , Σερρών και Κομοτηνής και ο διευθυντής του Συνόλου του Ωδείου μας Τάσος Δέλιος.
Στις 7 Μαΐου διεξήχθησαν οι διαγωνισμοί κατά τους οποίους όποιος μαθητής μας διαγωνίσθηκε απέσπασε βραβείο!
Ειδικότερα, οι μαθητές του συνόλου Γιάννης Χατζούλης, Άγγελος Τσάνε , Ελισσαβετ Καρασε’ι’τανιδου,Άννα Μαρία Μαυρίδου ,Πέτρος Χίζαρης Γιώργος Πολυχρονίδης, Πένυ Παπαναστασίου, Νάσος Αρβανιτίδης, Ευριπίδης Καραδημος & Ευαγγελία Κοκονιά απέσπασαν δεύτερο βραβείο κάτι το οποίο τείνει να γίνει καθεστώς καθώς σε κάθε εμφάνισή του το συγκεκριμένο σύνολο αποσπά βραβεία.
Να αναφέρουμε πως το σύνολο του Μουσικού Σχολείου Καβάλας τη διεύθυνση του οποίου έχουν οι: Τάσος Δέλιος και Λευτέρης Τριανταφύλλου απέσπασε την πρώτη θέση στα σύνολα με τους τρεις από τους οκτώ μαθητές του να είναι και μαθητές του Ωδείου μας.
Στα σολιστικά μέρη στην κατηγορία σόλο κιθάρα ως 11 ετών ο Πέτρος Χίζαρης και η Πένυ Παπαναστασίου μοιράστηκαν το δεύτερο βραβείο ενώ στην κατηγορία έως 13 ετών οι μαθητές μας Νάσος Αρβανιτίδης και η Άννα Μαρία Μαυρίδου μοιράστηκαν το Πρώτο Βραβείο!
Ο μαέστρος Βαγγέλης Μπουντούνης, μετά το πέρας του διαγωνισμού συνόλων κάλεσε τους υπεύθυνους καθηγητές και αφού τους συνεχάρη για το επίπεδο σπουδών των μαθητών τους, ανακοίνωσε πως στη συναυλία που θα δώσει με το σχήμα “STRING DEMONS” και τους εκατό κιθαριστές της Θεσσαλονίκης στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης θα ήθελε να παραστούν και παιδιά από τα σύνολα που μόλις είχε ακούσει! Τον ευχαριστούμε θερμά για αυτή την πρωτοβουλία και αναμένουμε την επόμενη συνάντηση μαζί του!
Το Ωδείο μας συγχαίρει και τους τρεις καθηγητές των παιδιών : Κωνσταντίνο Χίζαρη, Κατερίνα Βελισσάρη και Τάσο Δέλιο, -τον διευθυντή του συνόλου- και τους εύχεται και εις ανώτερα! Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους γονείς των παιδιών οι οποίοι στηρίζουν τους μικρούς σολίστες σε κάθε τους μουσικό βήμα.

You may also like...