3ο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου

3o-festival-del-cinema-italiano-2016-kazali-articleΤέσσερις ιταλοί σκηνοθέτες σκηνοθετούν τον Μαρτσέλο Μαστρογιάνι.
Το 3ο Φεστιβάλ ιταλικού κινηματογράφου είναι αφιερωμένο στον Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, έναν από τους μεγαλύτερους ερμηνευτές του ιταλικού κινηματογράφου, καθώς φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια χωρίς αυτόν.
Η μοναδική προσωπικότητα του Μαστρογιάνι πέρασε μέσα από πολλά κινηματογραφικά είδη και συνεργασίες με κορυφαίους ιταλούς και όχι μόνο σκηνοθέτες επί σειρά ετών. Παρέμεινε ένας ακούραστος εργάτης του σινεμά, από το ντεμπούτο του ως κομπάρσος στην ταινία Μαριονέτες του 1939 μέχρι το θάνατό του το 1996, αφού “ζωντάνεψε” με το ταλέντο του περισσότερα από 150 έργα. Γι’ αυτή την επιτυχημένη πορεία του και την προσφορά του στον κινηματογράφο βραβεύτηκε το 1990 με τον Χρυσό Λέοντα.
Άλλωστε κάθε χρόνο, στον κατάλογο των βραβείων που συμπληρώνουν το Χρυσό Λιοντάρι κι απονέμονται από την κριτική επιτροπή στο φεστιβάλ της Βενετίας, ξεχωριστή θέση έχει το Βραβείο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι για τον καλύτερο/η νέο/α ηθοποιό.
Ευχαριστούμε το Europe Direct για την υποστήριξη και τον Δήμο Ηρακλείου για την παραχώρηση της αίθουσας.
Το Φεστιβάλ  ολοκληρώθηκε με την ταινία “Stanno tutti bene-Eίναι όλοι τους καλά” σε σκηνοθεσία Τζ. Τορνατόρε με τους Μαρτσέλο Μαστρογιάννι και Μισέλ Μόργκαν

You may also like...