3ο φεστιβάλ Ελληνικού χορού

Για τέσσερις ημέρες βρέθηκε στην Αλόννησο ο Χορευτικός Όμιλος ”ΜΕΤΕΩΡΑ” Δήμου Καλαμπάκας 8-11 Ιουλίου όπου συμμετείχε σε ένα πολύ καλά οργανωμένο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών.

Όλη η τοπική κοινωνία σύσσωμη στήριξε το 3ο φεστιβάλ Ελληνικού χορού με πολλές χορηγίες και εθελοντές όλων των ηλικιών. Μια προσπάθεια που είχε ως στόχο την πολιτιστική και κατ’ επέκταση της τουριστική διαφήμιση του νησιού της Αλοννήσου.

Συμμετείχαν 26 χορευτικές ομάδες πολιτιστικών Συλλόγων σχεδόν από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο Χορευτικός Όμιλος ”ΜΕΤΕΩΡΑ” Δήμου Καλαμπάκας μετά την πετυχημένη επετειακή εκδήλωση για την 30χρονη πορεία του που έγινε στην Καλαμπάκα στις 5 Ιουλίου έτσι και στην Αλόννησο παρουσίασε ένα αξιόλογο χορευτικό πρόγραμμα με έμφαση στο τραγούδι και στη χορευτική ζωντάνια. Ένα πρόγραμμα ειδικά προετοιμασμένο από τον καθηγητή χορών και πανεπιστημιακό δάσκαλο κ. Γιάννη Δήμα που δήλωνε σκηνικά την αυθεντικότητα σε συνδυασμό με την τοπική πολιτισμική μας ταυτότητα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ακούστηκαν τα καλλίτερα σχόλια από πολλούς συμμετέχοντες Συλλόγους και από την τοπική κοινωνία της Αλοννήσου για την αντιπροσωπευτική μας χορευτική ομάδα, ότι ξεχώρισε! για την ζωντάνια, το προσεγμένο πρόγραμμα και για την ωραία και αυθεντική σκηνική παρουσία. Αξίζει να αναφερθεί ότι ζητήθηκε στον Χορευτικό Όμιλο ”ΜΕΤΕΩΡΑ” από τοπικούς παράγοντες της Αλοννήσου να ανανεώσουν την συμμετοχή τους και για το επόμενο έτος στο προσεχές 4ο φεστιβάλ Ελληνικού χορού.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τσουκανάς Παναγιώτης:
tsoukpan@gmail.com
6978594254

Αργυρίου Νίκος:
nikos.alonissos@gmail.com
6985868851

You may also like...