3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου

φεστισβαλ-ραδιοφώνου-735x400Το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου πραγματοποιείται σήμερα έως τις 8 το βράδυ, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.
Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου αποτελεί τόπο συνάντησης για την ανάδειξη της δημιουργικότητας των νέων στο τοπίο του Ραδιοφώνου, του Μιντιακού Γραμματισμού αλλά και τον κριτικό προβληματισμό σχετικά με αυτά. Κύριο μέλημα είναι η ελεύθερη έκφραση των μαθητριών & μαθητών με τις ραδιοφωνικές ομάδες των σχολείων τους.
Οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα παρουσιάσουν ραδιοφωνικές δημιουργίες, θα έχουν κοινές δράσεις με άλλες ραδιοφωνικές ομάδες, θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά παιχνίδια και δραστηριότητες από εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες.
Επίσης θα συμμετέχουν σε εργαστήρια με την καθοδήγηση ειδικών του χώρου και έγκριτων δημοσιογράφων, Σ. Κούλογλου, Ε. Μακρή, Ε. Χριστιανούδη, Χ. Βαΐνανίδη, Γ. Ασδραχά, και θα συζητήσουν για το ρόλο των ΜΜΕ, των κοινωνικών δικτύων, τα πνευματικά δικαιώματα με εκπροσώπους προσκεκλημένων φορέων όπως ο Αθήνα 9.84, το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ, η ΑΕΠΙ. Το πρόγραμμα θα μεταδίδεται ζωντανά με τη συνεργασία του yousmile.
Το Φεστιβάλ αποτελεί επίσης, γιορτή λήξης του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού ραδιοφωνικού ηχητικού μηνύματος & τραγουδιού “Καν’ το ν΄ ακουστεί”, που υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου, για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου όπου και θα βραβευθούν οι μαθήτριες & μαθητές παραγωγοί ραδιοφώνου που έχουν διακριθεί. Διακρίσεις θα δοθούν και από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη θεματική για το προσφυγικό.
Το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου θα ολοκληρωθεί με τη μεγάλη συναυλία νεανικών συγκροτημάτων με τη συνεργασία του Athens School Festival σε ρυθμούς έθνικ, έντεχνης ελληνικής μουσικής, ελληνικού και ξένου ροκ, Funk και Pop αλλά και τη Μπάντα της Στροφής με τη Γιώτα Νέγκα.
Για περισσότερες πληροφορίες www.europeanschoolradio.eu/3fest.

You may also like...