3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής

P1150171-604x317Το 1ο βραβείο πρωτότυπης ιδέας στο εκθεσιακό μέρος του 3ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής έλαβε το 1ο Γυμνάσιο Καβάλας, όπου συμμετείχε με εξαμελή ομάδα μαθητών με τους [Λαμπρινό Δ. (Γ΄), Σταμάτη Β. (Γ΄) Μπάνο Σ.(Β΄) Μπάνου Ε (Α΄), Κωτοδήμο Νικόλαο (Α΄) και Μαδεμτζίδη Γ. (Α΄). ] υπό την καθοδήγηση και στήριξη του πρώην Διευθυντή του Σχολείου Κο Ξυλούδη Ηλία. Οι μαθητές κατασκεύασαν ρομπότ «Ταχυδρόμο» το οποίο φορτώνεται με δέματα στο ταχυδρομείο και στη συνέχεια αναζητά και βρίσκει τις κατοικίες των δικαιούχων επιδίδοντάς τους τα αντίστοιχα δέματα.
Το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στο NOESIS (αγωνιστικό μέρος) και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 (εκθεσιακό μέρος) στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Νεάπολης-Συκεών στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης και , το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπ. Παιδείας και της Διοικούσας Επιτροπής των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.
Στην διοργάνωση συμμετείχαν ομάδες μαθητών από την Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Λαγυνά, Χαλάστρα, Γιαννιτσά, Σέρρες, Καβάλα, Κιλκίς, Γρεβενά, Εύβοια), την Ισπανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και την Τουρκία. Ήταν μια δημιουργική δράση των Σχολείων, όπου επικράτησε η χαρά της ρομποτικής, ο συναγωνισμός και η παρουσίαση δημιουργιών που προσανατολίζονται στην ενίσχυση της ασφάλειας και της ποιότητας ζωής.
Συγχαίρουμε θερμά την ομάδα των παιδιών μας και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν να αγωνίζονται, γιατί μέσα από τους αγώνες κερδίζονται τα πάντα.
Επίσης ,αξίζουν συγχαρητήρια στον πρώην Διευθυντή του Σχολείου Κο Ξυλούδη Ηλία, ο οποίος ήταν ο προπονητής, ο καθοδηγητής και ο εμψυχωτής της ομάδας των παιδιών μας.

You may also like...