3ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναύπλιο -Artiva

3o_ARTIVA_FESTIVAL-01-585x1030To «ΝΑΥΠΛΙΟ-ARTIVA 3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ» που διοργανώνει η ARTIVA Cultural Management & Advertising υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ και του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά. Φέτος θα διεξαχθεί από 16-20 Νοεμβρίου 2016 στο Ναύπλιο. Φέτος, για πρώτη φορά το φεστιβάλ έχει και διαγωνιστικό χαρακτήρα ενώ διατηρεί και την ελεύθερη συμμετοχή όπως ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια.
Στο φεστιβάλ δικαίωμα συμμετοχής έχουν μικτές χορωδίες, ομοίων φωνών, χορωδίες δωματίου (φωνητικά σύνολα), παιδικές και νεανικές χορωδίες.
Το διαγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει επτά (7) κατηγορίες:
1. Μικτές χορωδίες – ελάχιστο όριο είκοσι τέσσερις (24) χορωδοί.
2. Χορωδίες δωματίου/φωνητικά σύνολα μικτά, ανδρικά ή γυναικεία σύνολα – ελάχιστο όριο οκτώ (8) μέλη, μέγιστο όριο είκοσι (20) μέλη.
3. Χορωδίες ομοίων φωνών ανδρικές ή γυναικείες – ελάχιστο όριο είκοσι τέσσερις (24) χορωδοί.
4. Νεανικές χορωδίες μικτές ή γυναικείες – ελάχιστο όριο είκοσι πέντε (25) χορωδοί και ανώτατο όριο ηλικίας τα είκοσι πέντε (25) έτη.
5. Παιδικές χορωδίες – ελάχιστο όριο είκοσι δύο (22) χορωδοί και ανώτατο όριο ηλικίας τα δεκαεπτά (17) έτη.
6. Θρησκευτικής μουσικής – a cappella
Μικτές χορωδίες – Χορωδίες ομοίων φωνών ανδρικές ή γυναικείες
7. Φολκλόρ
Μικτές χορωδίες – Χορωδίες ομοίων φωνών ανδρικές ή γυναικείες

Οι νικητές σε κάθε κατηγορία (σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού) εκτός από τον έπαινο λαμβάνουν και χρηματικό έπαθλο.

Σημαντική παράμετρος στο Φεστιβάλ είναι και η ελεύθερη συμμετοχή (εκτός διαγωνισμού) .
Όλα τα μουσικά σχήματα θα παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους σε δύο ιστορικής σημασίας αίθουσες στο κέντρο της πόλης του Ναυπλίου, το Βουλευτικό (1η Βουλή των Ελλήνων) και το Τριανόν. Οι διοργανωτές έχουν προγραμματίσει διάφορα event και παράλληλες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

You may also like...