3η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Παρασκευή 26 έως 28 Κυριακή Σεπτεμβρίου 2014
Η 3η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ένα πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης που θεσπίστηκε το 1991 και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την εθνική και ευρωπαϊκή κληρονομιά και η αναζήτηση μιας κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας, όπως αυτή προκύπτει μέσα από την προβολή των ιδιαιτεροτήτων κάθε λαού.
Κάθε χρόνο, κάθε χώρα επιλέγει ένα θέμα εορτασμού για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς.Ο χρόνος ως αναπόσπαστο στοιχείο της ύπαρξής μας είναι το θέμα που έχει επιλεγεί για τη διετία 2013-2014, με γενικό τίτλο “Τα πρόσωπα του χρόνου” και θα λάβει χώρα από την Παρασκευή 26 έως την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014.
Την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014, ημέρα αφιερωμένη στα σχολεία, η 3η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων θα πραγματοποιήσει τις εξής εκπαιδευτικές δράσεις:
Στο Ναό της Παναγίας Κρήνας στους Βαβύλους θεματική ξενάγηση με τίτλο:”Η τοιχογραφία του Βίου-Καιρού στο Ναό της Παναγίας Κρήνας”
Στο κτήριο περιοδικών εκθέσεων “Παλάτι Ιουστινιάνι” στο Κάστρο της Χίου εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο:”Τα σημάδιο του χρόνου 35 χρόνια ανασκαφών στο Κάστρο της Χίου”
Το τριήμερο του εορτασμού των ΕΗΠΚ η είσοδος στα Μουσεία αρμοδιότητάς μας θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Ο ναός της Παναγίας Κρήνας είναι επισκέψιμος της καθημερινές (Τρίτη έως και Σάββατο) από τις 8:00π.μ. έως τις 15:00μ.μ. κατ’εξαίρεση στο πλαίσιο του εν λόγω εορτασμού θα είναι ανοικτός και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014 από τις 9:00π.μ. έως τις 14:00μ.μ.

You may also like...