3η Έκθεση Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης

O Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης σε συνεργασία με το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης διοργανώνουν την 3η Έκθεση Αστρονομίας και Αστρονομικής Φωτογραφίας στον χώρο του Ιστορικού Μουσείου από τις 3 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2017. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου και ώρα 20:00.
Γνωρίστε το σύμπαν μέσα από ένα ταξίδι στο κοσμικό περιβάλλον των πλανητών, των νεφελωμάτων και των άστρων μέσα από φωτογραφίες των μελών του Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης. Επίσης στον χώρο θα υπάρχουν και άλλα εκθέματα τα οποία έχουν σχέση με τις αστρονομικές ανακαλύψεις του έτους που πέρασε.
Η έκθεση αποτελεί επίσημη εκδήλωση της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος, θεσμοθετημένη από τον ΟΗΕ, η οποία λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο από τις 4 μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.
Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου στις 7:30 το απόγευμα στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, θα πραγματοποιηθεί διπλή ομιλία, ανοιχτή στο κοινό, με θέματα “Με τα μάτια στον ουρανό” με ομιλήτρια την Νεφέλη Ζήκου και “Ψάχνοντας μια δεύτερη Γη” με ομιλήτρια την Μελίνα Ζήκου. Η Νεφέλη και η Μελίνα Ζήκου είναι μέλη του Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης.
Η ομιλία πραγματοποιείται λόγω της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος. Φετινή θεματολογία της είναι «Εξερευνώντας Νέους Κόσμους στο Διάστημα».
Τέλος, στα πλαίσια της 3ης Έκθεσης Αστρονομίας και Αστρονομικής Φωτογραφίας, το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο διοργανώνει ένα τριήμερο προβολών από την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου μέχρι την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017, στον χώρο του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης. Οι προβολές διαρκούν μισή ώρα και η είσοδος στο πλανητάριο έχει κόστος 4€. Αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών επισυνάπτεται.
Ώρες Λειτουργίας Έκθεσης:
Τρίτη– Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο: 11:00 – 14:00
Για επισκέψεις τμημάτων σχολείων θα ήταν καλό να επικοινωνήσετε εκ των προτέρων με τον ΣΕΑΘ.
Τηλ. Πληροφοριών :
2551028926 (Ιστορικό Μουσείο)
6949416538 (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης)

You may also like...