28ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

afisa1Τα μέλη του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας στην Θεσσαλονίκη, συνεχίζοντας την πορεία τους στην υπεράσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διοργανώνουν και φέτος για 28η συνεχή χρονιά, ένα ιδιαίτερα αξιόλογο κινηματογραφικό αφιέρωμα στο Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης. Η Διεθνής Αμνηστία μας καλεί να στηρίξουμε με την παρουσία μας τις προβολές και τις συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν, σε μία προσπάθεια για γόνιμο και ανοιχτό διάλογο πάνω σε ζητήματα που μας αφορούν όλους και όλες.
Η Διεθνής Αμνηστία είναι ένα παγκόσμιο κίνημα με περισσότερα από τρία εκατομμύρια υποστηρικτές, μέλη και ακτιβιστές που αγωνίζονται για την προστασία των διεθνώς αναγνωρισμένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σκοπός της συνεχούς αυτής προσπάθειας, είναι ένας κόσμος όπου όλοι οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα που αναγνωρίζονται από την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και από άλλα διεθνή πρότυπα.
Φέτος, από τη Δευτέρα 5 έως και τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στο Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ταινίες που εστιάζουν σε θέματα τα οποία σχετίζονται με τις μεγάλες εκστρατείες της Οργάνωσης και επικεντρώνονται στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο.

You may also like...