27ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης θεωρείται ένα από τα κορυφαία φεστιβάλ στην Ελλάδα, τόσο για τη υψηλή ποιότητα των εκδηλώσεων όσο και για το μοναδικά φιλικό του κλίμα. Διοργανώνεται κάθε Ιούλιο στην Ερμούπολη, πρωτεύουσα της Σύρου και των Κυκλάδων και παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων.

Ξεκίνησε το 1994 από τον κιθαρίστα Άγγελο Νικολόπουλο και φέτος γιορτάζει τα 27 χρόνια συνεχούς διοργάνωσης. Είναι ένα καλοκαιρινό φεστιβάλ πέντε ημερών ανοιχτό σε όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα ικανότητας και αποτελεί μια δημιουργική συνεύρεση μουσικών, καθηγητών και σπουδαστών με το φιλόμουσο κοινό.  Προσφέρει στο κοινό αξέχαστες εκδηλώσεις, δίνει βήμα έκφρασης σε νέους καλλιτέχνες και εμπλουτίζει τις εμπειρίες των σπουδαστών μέσα από την ενεργό συμμετοχή σε σεμινάρια, διαγωνισμούς και μουσικά σύνολα.

Ξεπερνώντας αγκυλώσεις και στερεότυπα στοχεύει στην απελευθέρωση της δημιουργικής έκφρασης, στον άμεσο διαμοιρασμό της γνώσης και στην ενδυνάμωση των ανθρώπινων δεσμών. Με φρέσκες ιδέες και πρωτότυπα ακούσματα καταφέρνει να εμπνεύσει και να ψυχαγωγήσει ένα ποικίλο κοινό με διαφορετικά καλλιτεχνικά γούστα.
Ένα εμπνευσμένο ταξίδι που εξερευνά τη δύναμη της μουσικής να ενώνει ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Το φεστιβάλ κιθάρας Ερμούπολης προκηρύσσει τους “17ους κιθαριστικούς αγώνες” στα πλαίσια του 27ου Φεστιβάλ της διοργάνωσης. Πρόκειται για έναν διεθνή διαγωνισμό ανοικτό σε όλους τους κιθαριστές.

Θα υπάρξουν 3 κατηγορίες, ανάλογα με την ηλικία των συμμετεχόντων.

(Για λόγους υγειονομικής ασφάλειας και τήρησης των μέτρων κατά της πανδημίας, ειδικά για φέτος, και οι τρεις κατηγορίες θα διεξαχθούν σε ένα κύκλο).

Στους νικητές θα απονεμηθούν τιμητικά διπλώματα και βραβεία, (κιθάρες, επιταγές αγοράς βιβλίων κ.α. ) προσφορά μουσικών εκδοτικών οίκων.
Πρώτο βραβείο στη μεγάλη (Γ’) κατηγορία είναι η διοργάνωση ενός ρεσιτάλ στο επόμενο φεστιβάλ (Ιούλιος 2022)

Συναυλίες στο 27ο Φεστιβάλ

Τρίτη 27 Ιουλίου | ώρα 20.30
Αυλή Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων
“12 Κυπριακά Μαδριγάλια” του Μιχάλη Τρανουδάκη (Πρώτη παρουσίαση)
Κύκλος τραγουδιών πάνω σε ερωτικά ποιήματα άγνωστου Κύπριου ποιητή του 16ου αιώνα.
Δημήτρης Βουτσάς (τραγούδι), Νίκος Χατζηελευθερίου (κιθάρα)

Τετάρτη 28 Ιουλίου | ώρα 20.30
Αυλή Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων
«Ισπανική και Λατινοαμερικάνικη μουσική για 2 κιθάρες»
Νίκος Κουτσιούλης – Δημήτρης Τσιμπώνης

Πέμπτη 29 Ιουλίου | ώρα 20.30
Αυλή Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων
Ρεσιτάλ κιθάρας με την Αγγελική Δουλγέρη

Παρασκευή 30 Ιουλίου | ώρα 20.30
Θέατρο Απόλλων
«Μουσική για Βιολοντσέλο και κιθάρα»
Χριστίνα Μπαζίλη (βιολοντσέλο), Daniel Marx (κιθάρα)
(Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αυστρίας)

Σάββατο 31 Ιουλίου | ώρα 20.30
Θέατρο Απόλλων
Συναυλία και τελετή λήξης του φεστιβάλ.
Την κιθαριστική ορχήστρα διευθύνει ο Άγγελος Νικολόπουλος

Προστασία έναντι Covid-19

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης παρακολουθώντας τις συνθήκες που διαμορφώνονται στην δημόσια υγεία, πραγματοποιείται τηρώντας όλες τις επίσημες οδηγίες για την προστασία των μαθητών, των μουσικών και του κοινού. Τα μέτρα προστασίας ενδέχεται να αναπροσαρμοστούν σε περίπτωση μεταβολής των οδηγιών των ειδικών.

Κανόνες για μαθήματα και συναυλίες με ασφάλεια.

Μαθήματα
Ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη θα προσαρμοστεί σύμφωνα με τις ενδεδειγμένες αποστάσεις ασφαλείας. Τα μαθήματα και οι πρόβες θα διεξάγονται σε ανοιχτούς χώρους,  για συγκεκριμένη χρονική διάρκεια και με απαραίτητη τη χρήση μάσκας.

Συναυλίες
Οι συναυλίες θα διεξαχθούν σε ανοικτούς χώρους και θα έχουν διάρκεια 45 λεπτά, χωρίς διάλειμμα.

Ο αριθμός των ακροατών θα είναι περιορισμένος (είσοδος με αριθμημένα δελτία εισόδου) ενώ τα καθίσματα θα τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας. Η χρήση μάσκας κατά την προσέλευση και παρακολούθηση των συναυλιών είναι υποχρεωτική.

You may also like...