250 φωνές τραγουδούν για τα 25 χρόνια της Χορωδίας Κυρίλλου & Μεθοδίου

Είκοσι πέντε χρόνια με πρωτοποριακές ερμηνείες έργων σε πρώτη εκτέλεση, σπουδαίες διεθνείς διακρίσεις, συνεργασίες με διάσημες ορχήστρες, εκατοντάδες εμφανίσεις και συναυλίες στην Ελλάδα και όλον τον κόσμο.
Η Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίων Κυρίλλου & Μεθοδίου Θεσσαλονίκης, ένα από τα σημαντικότερα και πλέον διακεκριμένα φωνητικά σύνολα της Ελλάδας, συμπληρώνει φέτος ένα τέταρτο του αιώνα ζωής και δράσης, υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Μελιγκοπούλου, η οποία την ίδρυσε.
Με την ευκαιρία αυτή, παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης επιλεγμένα τραγούδια του ρεπερτορίου της από την περίοδο της Αναγέννησης έως τη σύγχρονη εποχή. Η επετειακή συναυλία θα δοθεί την Παρασκευή 9 Ιουνίου, στις 21.00, στο φουαγιέ του κτηρίου Μ1, με τη συμμετοχή 250 χορωδών.
Από τον Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντελ (1685 – 1759), τον Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756 – 1791) και τον Τζοακίνο Ροσίνι (1792 – 1868) έως τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Γιώργο Κουρουπό, με ενδιάμεσες στάσεις σε παραδοσιακούς συνθέτες της Αμερικής, της Ουαλίας και της Ιαπωνίας, το εορταστικό πρόγραμμα ανατρέχει στην πλούσια ιστορία του χορωδιακού συνόλου και περιλαμβάνει αγαπημένα τραγούδια, που καθόρισαν την πολυετή πορεία του και χάρισαν αλησμόνητες εμπειρίες στο μουσικόφιλο κοινό.
Στο πιάνο θα συνοδεύουν ο Νίκος Ζαφρανάς (Φωνητικό Σύνολο – Νεανική Χορωδία), η Φανή Καραγιάννη (Παιδικές Χορωδίες) και η Αλεξία Ελευθεριάδου (Προχορωδία). Θα εμφανιστούν επίσης οι μουσικοί Πηνελόπη Μενούνου (κρουστά), Στεφανία Χασάπη και Νατάσα Λακασά (βιολί), Λυδία Τσάμη και Άννα Γκουντίμοβα (τσέλο) και Αλέξης Κεχαγιάς (τρομπέτα).
Την Προχορωδία θα διευθύνει η Γλυκερία Ροηλίδη και τα άλλα χορωδιακά τμήματα η Μαρία Μελιγκοπούλου, ενώ το πρόγραμμα της συναυλίας θα παρουσιάσει η Αναστασία Γαλάνη.
Η διάρκεια της συναυλία είναι 120 λεπτά, ενώ η τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται σε 5€ (γενική είσοδος).
Σημειώνεται ότι η Χορωδία Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου & Μεθοδίου Θεσσαλονίκης αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο χορωδιακό οργανισμό της πόλης για παιδικές και νεανικές φωνές. Ιδρύθηκε το 1992 και λειτουργεί σε έξι τμήματα (Προχορωδία Ι & ΙΙ, Παιδικές Χορωδίες Ι & ΙΙ, Φωνητικό Σύνολο και Νεανική Χορωδία), στα οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 250 χορωδοί, ηλικίας 6 – 25 ετών.
Έχει διακριθεί διεθνώς, κατακτώντας χρυσά μετάλλια στο 5th Brahms International Choir Festival στη Γερμανία (2007), το 10th International Festival Moscow Sounds στη Ρωσία (2008) και το 5th Loto-Québec Choir Festival στον Καναδά (2009). Τον Απρίλιο του 2011 απέσπασε δύο χρυσά μετάλλια (Category Winner) στο 9th Venezia in Musica, International Choir Competition and Festival στην Ιταλία.
Φέτος το καλοκαίρι έχει προσκληθεί σε περιοδεία σε τρεις (3) αμερικανικές πολιτείες και θα εμφανιστεί στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης με την National Children & Youth Choir των ΗΠΑ.

You may also like...