24η Διεθνή Έκθεση Καλλιτεχνών της Κωνσταντινούπολης

thessalonikiΣυνέντευξη Τύπου με αφορμή τη συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης στην 24η Διεθνή Έκθεση Καλλιτεχνών της Κωνσταντινούπολης “Artist 2014” θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014, στις 13:00, στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, Casa Bianca (Β. Όλγας 180 και Θεμ. Σοφούλη).
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 16 Νοεμβρίου στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Tuyap. Οι διοργανωτές διαθέτουν στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης ένα περίπτερο 250 μ²  στο οποίο θα παρουσιαστεί η δράση της Πινακοθήκης με έργα Θεσσαλονικέων καλλιτεχνών από τη συλλογή της καθώς και έργα από συλλογές φορέων όπως το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Μουσείο Φωτογραφίας και γκαλερί της πόλης, τους οποίους ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσκάλεσε να συμμετάσχουν.
Τα έργα που θα παρουσιαστούν αποτελούν αντιπροσωπευτικά δείγματα της εικαστικής ταυτότητας της πόλης και απαρτίζουν μία σημαντική από άποψη ποσότητας και ποιότητας, συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης και των υπολοίπων φορέων.
Το συγκεκριμένο εγχείρημα υποστηρίζεται από το Ελληνικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης.

You may also like...