• Χωρίς κατηγορία

festival-logoΤο πρόγραμμα της διοργάνωσης του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου – το οποίο συμπληρώνει φέτος εξήντα χρόνια ζωής -παρουσιάστηκε σήμερα, αισθητά νωρίτερα από προηγούμενες χρονιές, από τον πρόεδρο και καλλιτεχνικό διευθυντή, Γιώργο Λούκο.
Παρόντες ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, αλλά και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη σημασία του Φεστιβάλ και τόνισαν την πρόθεση στήριξής του.
«Είναι λίγο παράξενο να με προσφωνεί υπουργό, ο Λούκος… Τα χρόνια που είναι καλλιτεχνικός διευθυντής, το Φεστιβάλ απέκτησε μια πιο εξωστρεφή μορφή, η οποία είναι πιο προσιτή στη σύγχρονη δημιουργία. Δε βλέπουμε τα μπαγιάτικα που έφερναν παλιά οι ατζέντηδες. Αυτό που έχει σημασία είναι πως, πλέον, χαρίζει ταυτότητα και αυτοπεποίθηση στην Αθήνα και τους Έλληνες» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ξυδάκης.
EUROKINISSI/ΕΥΗ ΦΥΛΑΚΤΟΥ
«Η περιφέρεια Αττικής θα στηρίξει άμεσα το πρόγραμμα του Φεστιβάλ και θα συνδράμει όπου χρειαστεί ο θεσμός» ανέφερε η κα Δούρου, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του κ. Καμίνη ο οποίος ανέφερε «ό,τι μπορεί ο δήμος Αθηνών, θα το προσφέρει για να στηρίξει το Φεστιβάλ».
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ αναφέρθηκε, αρχικά, σε ορισμένα θεάματα που ακόμη δεν έχουν ενταχθεί στη διοργάνωση γιατί οι προτάσεις έγιναν την τελευταία στιγμή, όταν το πρόγραμμα είχε πλέον σχηματοποιηθεί, αλλά θα γίνει προσπάθεια ένταξής τους. Μεταξύ αυτών, μια παραγωγή του Ρούφους Γουεϊνράιτ για την Μαρία Κάλλας αλλά και μία του διάσημου χορογράφου Μπενζαμέν Μιλπιέ.
Η καρδιά των θεατρικών παραστάσεων χτυπά και φέτος στην Πειραιώς 260, ενώ παράλληλα τα θεάματα απλώνονται στο Ηρώδειο, στο Λύκειο του Αριστοτέλη και σε άλλα σημεία μέσα στην πόλη, με την προσπάθεια να δοθεί βήμα σε νέους δημιουργούς να είναι εμφανής.

πηγή: ναυτεμπορική

You may also like...