23ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Λάρισας.

larissaΑπό το Φθινόπωρο του 1985, η ανδρική Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Λαρίσης διοργανώνει το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ, έναν θεσμό, που οι φιλόμουσοι Λαρισαίοι αγκαλιάζουν με θέρμη εδώ και τριάντα χρόνια.
Κατά την τρέχουσα καλλιτεχνική περίοδο, κόντρα στην απαισιοδοξία και τις δυσκολίες των καιρών, ο Μουσικός Σύλλογος συνεχίζει την παράδοση, προσφέροντας στο κοινό της πόλης μας, μία βραδιά συνάντησης Χορωδιών της Λάρισας. Έτσι, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου και ώρα 8 μ.μ., στη φιλόξενη αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, θα διεξαχθεί το 23ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Λάρισας.
Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν, εκτός από την διοργανώτρια ανδρική Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Χρήστου Κτιστάκη, η παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, με μαέστρο τον Δημήτρη Καρβούνη, το μουσικό σύνολο Μουσικής Κινηματογράφου του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, υπό την καθοδήγηση της Ευφροσύνης Αστ. Κτιστάκη και η γυναικεία Χορωδία Indonnation, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Κτιστάκη.

Τιμώμενο πρόσωπο στο Φεστιβάλ θα είναι ο Δημήτρης Καρβούνης, ο οποίος διετέλεσε επί 18 χρόνια μαέστρος του Μουσικού Συλλόγου, αναλαμβάνοντας το 1988 τα ηνία της καλλιτεχνικής διεύθυνσης της Χορωδίας από τον αείμνηστο Θανάση Βαλακώστα. Ο Δημήτρης Καρβούνης θα τιμηθεί για την πολυετή προσφορά του στη Χορωδιακή Μουσική.

Οι χορωδίες της Λάρισας, με τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ, έμπρακτα υποστηρίζουν την υποψηφιότητα «Λάρισα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021».

– See more at: http://www.eleftheria.gr

You may also like...