23ο Παιδικό Φεστιβάλ Θεατρικής Έκφρασης

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί το 23ο Παιδικό Φεστιβάλ Θεατρικής Έκφρασης που οργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Νομού Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» από 24 έως 31 Μαΐου 2017 με ελεύθερη είσοδο στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. Για το φεστιβάλ δόθηκε σήμερα συνέντευξη τύπου στη Περιφέρεια Κρήτης παρουσία του εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου για θέματα Παιδείας ΠΕ Ηρακλείου Λάμπρου Καμπουράκη, του Προέδρου του συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» Μανόλη Μπελαδάκη, του Διευθυντή του 6θέσιου δημοτικού σχολείου Ροδιάς Μανόλη Κυραλάκη, του μέλους του δ.σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ν. Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» Φεβρωνίας Κτιστάκη, της εκπαιδευτικού στο δημοτικό σχολείο Ροδιάς Δέσποινας Δασκαλάκη και της εκπαιδευτικού στο 47ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου Θεοδώρας Ψυχογιού.

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Παιδείας στη ΠΕ Ηρακλείου Λάμπρος Καμπουράκης αναφερόμενος στο φεστιβάλ επεσήμανε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό φεστιβάλ που πλέον έχει θεσμοθετηθεί, δίνουμε τα συγχαρητήρια μας στο σύλλογο για την προσπάθεια που κάνει εδώ και 23 χρόνια ενισχύοντας την εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και την πολιτιστική έκφραση σε ευαίσθητες ηλικίες όπως είναι τα παιδιά. Ως Περιφέρεια Κρήτης στηρίζουμε κάθε αξιόλογη προσπάθεια στο νησί μας στους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού. Καλούμε τον κόσμο, τους γονείς, να «αγκαλιάσουν» το παιδικό φεστιβάλ θεατρικής έκφρασης με την συμμετοχή τους».

Ο Πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» Μανόλης Μπελαδάκης δήλωσε: «Η πρωτοφανής συμμετοχή των πολιτών τα προηγούμενα χρόνια υπογραμμίζει την καταξίωση και την αποδοχή που έχει η πρωτοποριακή ιδέα του θεσμού του Φεστιβάλ από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία. Είναι γνωστό άλλωστε ότι το φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και αυτό που μετράει, είναι η συμμετοχή και η εμπειρία για το όμορφο ταξίδι στο όνειρο. Σας καλούμε όλους μαζί – συνταξιδιώτες – να ανακαλύψουμε την γοητευτική χώρα του παραμυθιού, εκεί που τα παιδικά χαμόγελα περισσεύουν και το παιχνίδι γίνεται συναρπαστικό. Το φεστιβάλ παράγει πολιτισμό, αναδεικνύει το ρόλο του εκπαιδευτικού που δεν είναι μόνο μαθησιακός αλλά κοινωνικός, πολιτιστικός. Για φέτος έχουμε 14 συμμετοχές με 700 περίπου παιδιά, 70 εκπαιδευτικούς ενώ όλα τα παιδιά θα βραβευτούν με έπαινο».

23ο Παιδικό Φεστιβάλ Θεατρικής Έκφρασης

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ :

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΜΑΙΟΥ – ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΜΑΙΟΥ

θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου • Ώρα πρώτης παράστασης 7.00 & ώρα δεύτερης παράστασης 8.00 μ.μ.

24 Μαΐου – 1η Παράσταση: 24ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Β΄ «Ο μαγικός κήπος των τεσσάρων εποχών»

24 Μαΐου – 1η Παράσταση: 24ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Στ΄ «Τόλμα να είσαι ο εαυτός σου »

25 Μαΐου – 1η Παράσταση: 24ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Δ2 «Το μεγάλο κάστρο μέσα από τα έργα του Ν. Καζαντζάκη»

25 Μαΐου – 2η Παράσταση: 24ο και 31ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου «Τραγούδια του σήμερα»

26 Μαΐου – 1η Παράσταση: 31ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου «Ταξίδι στην Ελλάδα»

26 Μαΐου – 1η Παράσταση: 47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου « Φίλοι για Πάντα»

27 Μαΐου – Νηπιαγωγείο Τα Ζουζουνάκια: «Μύθοι, Μύθοι και στοιχεία φτιάξανε μια ιστορία»

28 Μαΐου — 1η Παράσταση: Λύκειο Ελληνίδων « Αφιέρωμα στη ζωή του Νίκου Ξυλούρη»

28 Μαΐου – 2η Παράσταση: Λύκειο Ελληνίδων Τμήμα Εικαστικών Τεχνών «Τεχνικές Κολάζ»

29 Μαΐου – 1η Παράσταση: Δημοτικό Σχολείο Ροδιάς: «Στιγμές νεότερης Ιστορίας …..Παγωμένα πορτρέτα ηρώων»

29 Μαΐου – 2η Παράσταση: 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας

«Πέταξα μακριά »

30 Μαΐου – 1η Παράσταση: Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος»

30 Μαΐου – 1η Παράσταση: 24ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Ε2

«Χωρίς αλάτι»

31 Μαΐου – 1η Παράσταση: Junior Academy « Οι περιπέτειες του Οδυσσέα »

You may also like...