23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αποτελεί κορυφαία δραστηριότητα του Διεθνούς Κέντρου Χορού της πόλης. Ιδρύθηκε την άνοιξη του 1995 με αντικείμενο την προώθηση της χορευτικής τέχνης και με άξονες την έρευνα, την εκπαίδευση και την καλλιτεχνική δράση και παραγωγή.

Στα είκοσι τρία χρόνια παρουσίας του στα Eλληνικά χορευτικά πράγματα και χάρη στην υποστήριξη της τοπικής αρχής κατάφερε να κερδίσει την δική του ξεχωριστή θέση και αναγνώριση στη γεωγραφία των φεστιβάλ του μεσογειακού νότου, στήνοντας γέφυρες με την παγκόσμια χορογραφική δημιουργία.

Ονόματα πολύ σημαντικών δημιουργών, που γράφουν την ίδια την ιστορία του σύγχρονου χορού, εμφανίσθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα φρόντισε για την προβολή και ενίσχυση της ελληνικής δημιουργίας είτε μέσα από την ανάθεση χορογραφικού έργου σε ταλαντούχους δημιουργούς, είτε μέσα από την στήριξη της πειραματικής διάθεσης νέων ομάδων.

Αναπόσπαστο μέρος του Φεστιβάλ αποτελούν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια χορού, τα εργαστήριακαι οι διαλέξεις που απευθύνονται σε σπουδαστές και επαγγελματίες του χώρου, ενώ στις παράλληλες δραστηριότητες του Φεστιβάλ συμπεριλαμβάνονται οι εκδόσεις και οι παραγωγές video dance.

Η πολυμορφία τάσεων που διαπερνά τον σύγχρονο χορό αλλά και η διεύρυνση του κοινού που προσεγγίζει και αγαπά αυτή την τέχνη αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή βασικό μέλημα της πολιτικής προγραμματισμού του. Σήμερα στα είκοσι χρόνια της πορείας του, ένα πολύχρωμο κοινό ανταποκρίνεται με ενθουσιασμό κάθε καλοκαίρι στο κάλεσμα του Φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα ανακοινωθεί την επόμενη Τετάρτη 24 Μαΐου στις 11.30 π.μ. στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα).

Το φετινό Φεστιβάλ θα διαρκέσει το διάστημα 14 – 23 Ιουλίου και στη συνέντευξη Τύπου θα μιλήσουν ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και η καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Χορού Καλαμάτας Κατερίνα Κασιούμη.

2721083086 / 2721090886
mail@kalamatadancefestival.gr

Γραφείο Τύπου
Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Γραφείου Τύπου

Χαρά Πετρούνια
ΤΗΛ: 6972 710 991
EMAIL: x-petrouyia @ ath.forthnet.gr

Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Γραφείου Τύπου Καλαμάτας

Εβελυν Καμβυσίδη
ΤΗΛ: 27210 95611 & 6948 591 321
EMAIL: faris @ kalamata.gr

Παν. Καίσαρη 6
Καλαμάτα
24133
Ελλάδα

 

You may also like...