Δεκέμβριος στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

mouseio-byzantinou-politismouΔιαλέξεις
Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014 στις 20.00 | Αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη»
Ομιλία της Θάλειας Μαντοπούλου – Παναγιωτοπούλου, αν. καθηγήτριας της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, με θέμα «Από τη βυζαντινή στη σύγχρονη εποχή
: οι μεταμορφώσεις του μητροπολιτικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης»
Η παραπάνω ομιλία εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων του Σωματείου των Φίλων του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού και πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Μουσείου.
Εκδηλώσεις στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη
Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014 στις 12.30 | Αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη»
Προβολή της κινηματογραφικής ταινίας “Φαίδρα”, βασισμένη στην τραγωδία του Ευριπίδη Ιππόλυτος. Σκηνοθεσία Ζυλ Ντασσέν, σενάριο Μαργαρίτα Λυμπεράκη, μουσική Μίκης Θεοδωράκης.
Διάρκεια ταινίας 115΄
Είσοδος ελεύθερη
Ημερίδες
Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014 από τις 9.30 έως τις 16.30 | Αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης»
Ημερίδα με τίτλο “Δίκαιο και Τέχνη” που διοργανώνεται από το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, το Goethe – Institut, το Institut de Recherches International Hellenic et d Etudes Notariales Européen, το Institut Français de Thessalonique και το International Hellenic University.
Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014, από τις10.00 έως τις 17.00 | Αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης»
Ημερίδα με τίτλο “Το μέλλον είναι εδώ, Εξελίσσοντας τη στρατηγική, τον προγραμματισμό και την επικοινωνία Μουσείων και Πολιτιστικών Οργανισμών”, διοργάνωση του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, του Βρετανικού Συμβουλίου σε συντονισμό του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014, από τις 9.00 έως τις 16.00| Αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης»
Ημερίδα με τίτλο “Αποτελεσματική εκπαίδευση χαρισματικών παιδιών σε τάξεις πολλαπλών ταχυτήτων”. Η ημερίδα διοργανώνεται από την ελληνική Mensa σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Create.me.
Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 από τις 8.00 έως τις 15.00 | Αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης»
Ημερίδα με τίτλο “H Λογοτεχνία και η Τέχνη στην εκπαίδευση”, που οργανώνεται από το Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ
Συναυλία
Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 στις 12.30 | Χώρος υποδοχής (φουαγιέ)
Χριστουγεννιάτικη συναυλία με το γυναικείο φωνητικό σύνολο Θαμυριάδες
Είσοδος ελεύθερη
Bazaar βιβλίων
Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 έως 7 Ιανουαρίου 2015| Χώρος υποδοχής (φουαγιέ)
Bazaar βιβλίων, όπου μπορείτε να βρείτε εκδόσεις του Μουσείου και του Ταμείου αρχαιολογικών Πόρων με έκπτωση 50 έως 70 %
Συνεχίζονται οι περιοδικές εκθέσεις:
«Προς το εν Θεσσαλονίκη Βυζαντινόν Μουσείον. Δωρητές και χορηγοί στην ιστορία του ΜΒΠ», στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων “Ευτυχία Κουρκουτίδου – Νικολαΐδου”.
«Φίλιπποι 1914-2014 Εκατό χρόνια ερευνών της Γαλλικής Σχολής Αθηνών», στην πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων “Κυριάκος Kρόκος”.

 

You may also like...