2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης-Εκδηλώσεις

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 92 PIANO, VIOLIN, VIOLA, CELLO
ΟI DISSONART ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ MORTON FELDMAN
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το διακεκριμένο σύνολο σύγχρονης μουσικής dissonΑrt παρουσιάζει, το Σάββατο 1 Απριλίου, την εμβληματική σύνθεση του πρωτοπόρου Αμερικανού συνθέτη Morton Feldman, Piano, Violin, Viola, Cello. Μία βαθιά εμπειρία ακρόασης όπου οι θεατές θα είναι ελεύθεροι να καθίσουν ή να ξαπλώσουν στην Αποθήκη 1 του Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας, προκειμένου να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τους μουσικούς βιώνοντας μία μοναδική εμπειρία.

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 76 DON’T LOOK BACK
ANOIXTH ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και ο Γιάννης Χουβαρδάς αναζητούν είκοσι (20) εθελοντές/ριες ερμηνευτές/ριες ανεξαρτήτως φύλου, για τη νέα παραγωγή Μυστήριο 76 Don’t Look Back, που θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 22 και από τις 24 έως τις 29 Μαΐου στις Αποθήκες του Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας. Αιτήσεις συμμετοχής εδώ έως τις 30 Μαρτίου (23:00). Η Ανοιχτή Πρόκληση δεν απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς ή άλλους καλλιτέχνες.

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 76 DON’T LOOK BACK
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
ΜΥΣΤΗΡΙΟ 19 VISUAL ARTS INITIATOR III – ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ
Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης προσκαλεί καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο των εικαστικών τεχνών, με έμφαση στον δημόσιο χώρο (installation, video art, sound art, performance, γλυπτική κ.ο.κ.), να συμμετάσχουν στην 3η έκδοση του προγράμματος καλλιτεχνικής φιλοξενίας Μυστήριο 19 Visual Arts Initiator III – Αλλά μην το πεις σε κανέναν.

Η 2023 ΕΛΕΥΣΙΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΙΤΒ ΒERLIN
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην ελληνική Πρεσβεία της Γερμανίας με σκοπό την προώθηση των δράσεων της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Εκπρόσωποι της εταιρείας που παρευρέθηκαν στη γερμανική πρωτεύουσα με αφορμή τη διεθνή έκθεση Τουρισμού ITB BERLIN, είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν το έργο και τις αξίες του θεσμού με τους Έλληνες της διασποράς και τον διεθνή Τύπο.

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 8 ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό EU Japan Fest είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως ο Έλληνας φωτογράφος που θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία στο πλαίσιο της δράσης European Eyes on Japan/Japan Today είναι ο Αντώνης Θεοδωρίδης. Η εν λόγω επιλογή έγινε κατόπιν αξιολόγησης από την καλλιτεχνική διευθύντρια του έργου, Mikiko Kikuta.

You may also like...