2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης -Εκδηλώσεις

Μυστήριο 41 Design Campus
Συνάντηση Γνωριμίας
Η 2023 Ελευσίς και η ομάδα του Design Campus προσκαλούν, το Σάββατο 4 Μαρτίου στις 11:00, τους κατοίκους της Ελευσίνας και επαγγελματίες του χωρικού σχεδιασμού (αρχιτέκτονες, πολεοδόμους), στην πρώτη, ενημερωτική συνάντηση για το έργο Mυστήριο 41 Design Campus. Το έργο θα ξεκινήσει από τη χαρτογράφηση της πόλης και των περιβαλλοντικών προβλημάτων της, για να φτάσει στην κατάρτιση ενός σχεδίου δράσης για τη λειτουργική ανάπλαση του camping ΟΑΣΗ.

Μυστήριο 11 Ma
Ανοιχτή Πρόκληση
Νέα Προθεσμία: 10 Μαρτιου
Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και ο Romeo Castellucci αναζητούν οκτώ (8) γυναίκες χορεύτριες, οκτώ (8) γυναίκες βοηθητικές ερμηνεύτριες και τέσσερις (4) μουσικούς για τη νέα παραγωγή Μυστήριο 11 Ma, που θα πραγματοποιηθεί στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας τον Σεπτέμβριο 2023. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων 10 Μαρτίου, στις 23.00/

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 60 metamorphoSEA: Ανοιχτή Πρόσκληση σε Εργαστήρια
Το Μυστήριο 60 metamorphoSEA περιλαμβάνει μια συνεργατική και καλλιτεχνική μορφή συμμετοχικής δράσης μέσω της οποίας οι ίδιοι οι Ελευσίνιοι καλούνται να οραματιστούν από κοινού ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο τους. Η site-specific καλλιτεχνική παρέμβαση, σε σκηνοθεσία του διεθνώς αναγνωρισμένου Ολλανδού Sjoerd Wagenaar, αντλεί έμπνευση από την ακτή της Ελευσίνας και συγκεκριμένα την περιοχή της Βλύχας. Ξεκινά με ένα άνοιγμα προς την κοινωνία που διερευνά την επιθυμία των κατοίκων της Ελευσίνας να επανασυνδεθούν με τη θάλασσα και το παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε συνεργασία με τον πολιτιστικό οργανισμό CHORUS (GR) και την Brave New World Producties (NL), αναζητούν δύο νέες/ους και ανερχόμενες/ους καλλιτέχνιδες/ες από την Ελευσίνα για να ταξιδέψουν σε μία από τις παρακάτω πόλεις της επιλογής τους [Βίλνιους (Λιθουανία), Κλουζ (Ρουμανία), Κοπεγχάγη (Δανία), Κωνσταντινούπολη (Τουρκία), Όουλου (Φινλανδία)] και να συμμετέχουν στο διεθνές πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου Μυστήριο 60 metamorphoSEA.

You may also like...