2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης : Εκδηλώσεις

ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

ΜΥΣΤΗΡΙΟ_0 ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ

4 & 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Η πόλη της Ελευσίνας είναι από την 1η Ιανουαρίου επισήμως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023. Η οικουμενική αυτή γιορτή ξεκινά το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου με μια εντυπωσιακή εκδήλωση στο παράκτιο μέτωπο και ένα «πολύχρωμο» πρόγραμμα με εκθέσεις, συναυλίες, DJ πάρτι και παράλληλες εκδηλώσεις σε όλη την πόλη, που ολοκληρώνεται το βράδυ της επόμενης μέρας. Η εμβληματική εκκίνηση του προγράμματος της 2023 Ελευσίς αποτελεί ιδέα/σύλληψη του Γενικού Καλλιτεχνικού Διευθυντή Μιχαήλ Μαρμαρινού, σε σκηνοθεσία του διακεκριμένου Βρετανού σκηνοθέτη Chris Baldwin. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του διημέρου εδώ.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 108 ΚΑΜΑΡΕΣ

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει από τις 20 έως τις 22 Ιανουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Λεωνίδας Κανελλόπουλος, στην Ελευσίνα, το νέο project του διεθνούς εμβέλειας Ευριπίδη Λασκαρίδη, με τίτλο ΚΑΜΑΡΕΣ. Συνεχίζοντας την περιοδεία των έργων του, ΡΕΛΙΚ (2015), ΤΙΤΑΝΕΣ (2017) και ΕΛΕΝΙΤ (2019) κι έχοντας προσφάτως παρουσιάσει στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου την παράσταση ΤΟΥΡΝΕ, ο Ευριπίδης Λασκαρίδης επιλέγει να εξερευνήσει διαφορετικούς τρόπους έκφρασης, πέραν του αμιγώς σκηνικού. Οι θέσεις εξαντλήθηκαν. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κέντρου Αγάπης Ελευσίνας «Φιλική Φωλιά».

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: CAPITAL CONNECTIONS

H 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε συνεργασία με τη Μπασάρτ και το Διεθνές Δίκτυο για την Πολιτιστική Κινητικότητα On the Move σχεδίασαν το πρόγραμμα Capital Connections. Μέσα από το Capital Connections, 15 ελληνικοί φορείς των παραστατικών τεχνών ή / και μεμονωμένοι καλλιτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν εξατομικευμένη συμβουλευτική και καθοδήγηση (mentoring) για ένα χρόνο για να ξεκινήσουν ή να ενισχύσουν την παρουσία τους στη διεθνή σκηνή, ενώ άλλοι πέντε καλλιτέχνες θα έχουν την ευκαιρία να ξεκινήσουν μία αντίστοιχη διαδικασία συμβουλευτικής στον τομέα της δραματουργίας από τον Αλέξανδρο Μιστριώτη, με στόχο την ολοκλήρωση ενός καλλιτεχνικού έργου.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 7 ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ IN SITU: ΈΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στo Εργατοϋπαλληλικό Κέντρου Ελευσίνας η Ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης- Open Day, του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Ελευσίνας – IΝ SITU, του πρωτοποριακού εκπαιδευτικού προγράμματος που διοργανώνει η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ΟΑΣΗ – ΠΡΩΗΝ CAMPING ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Η Όαση – Πρώην Camping, ένας εγκαταλελειμμένος πνεύμονας πρασίνου μέσα στην πόλη αγοράζεται από το Δήμο Ελευσίνας. Ο χώρος ενεργοποιήθηκε πρόσφατα για την επιτυχημένη διοργάνωση του πρώτου Φεστιβάλ Οικοπολιτισμού της Ελευσίνας, από την 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ως ένας νέος χώρος ανοιχτών πολιτιστικών δράσεων που σχετίζονται με τον πυλώνα του Περιβάλλοντος.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

You may also like...