2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης -Εκδηλώσεις

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 108 ΚΑΜΑΡΕΣ

ΈΝΑ PROJECT ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει από τις 20 έως τις 22 Ιανουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Λεωνίδας Κανελλόπουλος, στην Ελευσίνα, το νέο project του διεθνούς εμβέλειας Ευριπίδη Λασκαρίδη, με τίτλο ΚΑΜΑΡΕΣ. Συνεχίζοντας την περιοδεία των έργων του, ΡΕΛΙΚ (2015), ΤΙΤΑΝΕΣ (2017) και ΕΛΕΝΙΤ (2019) κι έχοντας προσφάτως παρουσιάσει στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου την παράσταση ΤΟΥΡΝΕ, ο Ευριπίδης Λασκαρίδης επιλέγει να εξερευνήσει διαφορετικούς τρόπους έκφρασης, πέραν του αμιγώς σκηνικού. Είσοδος 3€. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κέντρου Αγάπης Ελευσίνας «Φιλική Φωλιά». Προκράτηση θέσεων εδώ.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 7 ΕΛΕΥΘΕΡΟ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΙΝ SITU: OPEN DAY

Ένα σημαντικό έργο παρακαταθήκης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα γύρω από τις κρίσιμες θεματικές «Περιβάλλον – Υγεία» και «Πολιτισμός – Πολιτιστική Πολιτική», που απευθύνεται κυρίως στους κατοίκους της Ελευσίνας και της γύρω περιοχής, με διδασκαλίες που θα πραγματοποιούνται επί του πεδίου, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους της πόλης. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.  Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν στο πλαίσιο της Ανοιχτής εκδήλωσης ενημέρωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιανουαρίου, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας, στις 18.00. Δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Με στόχο να ενισχύσει τους Έλληνες καλλιτέχνες και τους επαγγελματίες των σύγχρονων παραστατικών τεχνών στους τομείς των διεθνών συνεργασιών και της δραματουργίας, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε συνεργασία με τη Μπασάρτ και το Διεθνές Δίκτυο για την Πολιτιστική Κινητικότητα On the Move σχεδίασαν το πρόγραμμα “Capital Connections”. Μέσα από το Capital Connections, 15 ελληνικοί φορείς των παραστατικών τεχνών ή / και μεμονωμένοι καλλιτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν εξατομικευμένη συμβουλευτική και καθοδήγηση (mentoring) για ένα χρόνο για να ξεκινήσουν ή να ενισχύσουν την παρουσία τους στη διεθνή σκηνή, ενώ άλλοι πέντε καλλιτέχνες θα έχουν την ευκαιρία να ξεκινήσουν μία αντίστοιχη διαδικασία συμβουλευτικής στον τομέα της δραματουργίας από τον Αλέξανδρο Μιστριώτη, με στόχο την ολοκλήρωση ενός καλλιτεχνικού έργου.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

You may also like...