2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης- Εκδηλώσεις

ΜΥΣΤΗΡΙΟ_29 ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΩΜΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Η ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Η Έκθεση Μυστήριο_29 Ελευσίνα – Ωμό Μουσείο, το εμβληματικό έργο της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για τη σύγχρονη αλλά και άγνωστη ιστορία της πόλης, μετά την επιτυχημένη πρώτη του παρουσίαση στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138 με περισσότερους από 5000 επισκέπτες, έρχεται στην Ελευσίνα. Από τις 14 Δεκεμβρίου 2022 έως 19 Φεβρουαρίου 2023 οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν μια σπάνια εξερεύνηση στα Μυστήρια και τη μοναδικότητά της, σε μια ξεχωριστή συνάντηση προσωπικής αφήγησης και συλλογικής μνήμης. Τα Εγκαίνια της Έκθεσης θα λάβουν χώρα την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στις 18:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΝΥΜΦΕΣ

Η 2023 Ελευσίς, στο πλαίσιο του προγράμματός της για το 2023, χρονιά του επίσημου τίτλου της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, διοργανώνει την καλλιτεχνική δράση ΝΥΜΦΕΣ. Μια ξεχωριστή περφόρμανς στον δημόσιο χώρο της πόλης, υπό την ενδυματολογική επιμέλεια της Όλγας Καραβερβέρη και την κινησιολογική επιμέλεια του Κωνσταντίνου Ρήγου, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των Τελετών Έναρξης και Λήξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Για τον σκοπό αυτό, η 2023 Ελευσίς απευθύνει Ανοιχτή Πρόσκληση στις γυναίκες της Ελευσίνας και της γύρω περιοχής να δηλώσουν συμμετοχή εδώ έως τις 16 Δεκεμβρίου. Η ακρόαση για την επιλογή των 39 Νυμφών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 18:00 στον χώρο του X-Bowling Art Center (Χαριλάου 12, Ελευσίνα).

ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ

ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΕΙ TO KOINO

Το πιο παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο χωριό επιστρέφει ανανεωμένο και έτοιμο να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους, στις 9 Δεκεμβρίου, στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Ελευσίνας. Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας και το Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. έχουν ετοιμάσει για τους φετινούς πρωταγωνιστές των γιορτών μοναδικές εκπλήξεις και ψυχαγωγικά παιχνίδια, όπως ένα μαγικό καρουζέλ, πρωτότυπα παιχνίδια αναρρίχησης, εξειδικευμένο ηλιακό τηλεσκόπιο και οικολογικό παγοδρόμιο!

 

You may also like...